Studentska dešavanja: Pridružite se festivalu vizualnih umjetnost

Kreativ je studentski festival vizuelnih umjetnosti usmjeren ka ujedinjenju studenata kroz njihove vještine i talente. Uz intenzivan kulturni, edukativni i takmičarski program kreiramo prilike za prepoznavanje studenata kao mladih umjetnika i značajnih karika u razvoju kulture i kreativne industrije.


Kreativ

Studenti Odsjeka za Grafički dizajn i multimediju sa Internacionalnog Burch Univerziteta u Sarajevu su se odlučili za zajednički poduhvat u formiranje platforme za kvalitetno razvijanje unutar kreativne industrije. Za prvo izdanje Festivala spremili smo bogat i uzbudljiv sadržaj, pravu riznicu inspiracije, inovacije i industrijskih tajni. U periodu od 26. do 28. maja čekaju vas uzbudljiva takmičenja, inovativna kreativna rješenja i snažne vizualne priče.

Ukoliko tražite izazov – imamo ga. Prijavite se za takmičarski program festivala i možda baš vi osvojite neke od vrijednih nagrada. Kreativ Fest organizuje maratonska takmičenja u kategorijama: fotografija, video, art direkcija, dizajn postera i ilustracija. U kategoriji A (izazovi od 24 sata) trebaš da kreiraš ili fotografiju, ili video, ili u timskom radu kroz art direkciju najkreativnije riješenje za ponuđeni zadatak, ili u kategoriji B (izazovi od 3 sata) trebaš da kreiraš ili poster ili ilustraciju.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Takmičenje je namijenjeno za studente i srednjoškolce. Održava se od 27. do 28. maja 2023. godine na kampusu Internacionalnog Burch univerziteta, a prijava i učešće su besplatni. Prijavi se do 15. maja do 23:59 na linku.

Ako ipak želite “zaviriti” u proces vaših kreativnih uzora i saznati sve tajne njihovih uspjeha, programska predavanja i radionice su prava stvar za vas.

Saznajte kakav je put 3D umjetnika te kako se možete izraziti i ispričati priču kroz tri dimenzije uz Seida Tursića (Rocksteady Studios London), upoznajte se sa temeljima ideja i kreativnih odluka, koje su sastavni dio procesa od inicijalnog koncepta do finalne vizualizacije uz Jelenu Grahovac (McCann Beograd), te uz Zlatka Ganića (Fabrika Sarajevo) saznajte koji je ključ do uspjeha u polju digitalnih medija.

Za više praktično iskustvo pridružite se našim radionicama, i to sa: Frenkijem, koji će vas upoznati sa unikatnim vizuelnim jezikom koji nosi temelj određenih kultura, a čiji su prikaz grafiti; Ilić Marijom koji će vas provesti kroz proces koncipiranja i vizualiziranje svijeta kroz objektiv kamere, te sa Durmišević Emirom i Edinom, uz koje ćete pristupiti nepristupačnim krajevima vaše mašte kroz ilustraciju.

Broj mjesta na svim predavanjima i radionicama je ograničan, stoga vas pozivamo da svoju prijavu pošaljete do 20. maja do 23:50 te osigurate svoje mjesto. Prijaviti se možete na sljedeće linkove: