Studentima u ovom bh. gradu subvencioniraju prijevoz za sva mjesta, osim za Mostar

Općina Tomislavgrad će subvencionirati prijevoz studenata na svim relacijama od Tomislavgrada do mjesta studiranja u iznosu od 50 posto od cijene karte, osim Mostara.


woman with curly hair travelling with bus
Foto: STUDOMAT / Freepik

Općinsko vijeće Tomislavgrad je, na današnjoj sjednici, usvojilo Odluku o subvenciji prijevoza studenata u akademskoj 2023/24. godini, koji imaju prebivalište na području općine Tomislavgrad.

Tokom sjednice istaknuto je kako će Općina Tomislavgrad i dalje subvencionirati prijevoz studenata na svim relacijama od Tomislavgrada do mjesta studiranja u iznosu od 50 posto od cijene karte, osim Mostara gdje su druge vrste subvencije.

Pomoćnik načelnika za društvene djelatnosti i opću upravu Općine Tomislavgrad Ante Bokanović je u izjavi kazao kako usvajanje spomenute odluke predstavlja nastavak aktivnosti kojima se pomaže studentima, koji imaju prebivalište na području općine Tomislavgrad, a studiraju u raznim gradovima kako u BiH tako i Hrvatskoj.

 – Pitanje prijevoza studenata rješava se na način da se studentima subvencionira karta u iznosu od 50 posto od punog iznosa cijene karte 4 puta tijekom navedene akademske godine, odnosno osam puta za kartu u jednom smjeru ili četiri puta za povratnu kartu, kazao je Bokanović, piše Jabuka.tv.

Godišnje za realizaciju ove aktivnosti Općina Tomislavgrad izdvaja oko 10 hiljada KM.

Također, izdvaja određena financijska sredstva kojima se subvencionira smještaj i hrana pri Studentskom centru u Mostaru te zbog toga studenti koji studiraju u Mostaru nemaju subvenciju na prijevoz.