Studentice osmislile inovativan prehrambeni proizvod: Kefir sa dodatkom praha zove i tropa maline

Kefir Mali zov nastao je sa ciljem da se na tražište plasira inovativan proizvod, jedinstvenih funkcionalnih i senzornih karakteristika.


tehnoloski studentkinje

Studentice studijskog područja Prehrambena tehnologija i bezbijednost hrane u Leskovcu osmislile su i proizvele inovativan prehrambeni proizvod: Mali zov – Kefir sa dodatkom praha zove i tropa maline, kojim su se predstavile na ovogodišnjem jubilarnom nacionalnom takmičenju Ecotrophelia Srbija 2022.

Kefir Mali zov nastao je sa ciljem da se na tražište plasira inovativan proizvod, jedinstvenih funkcionalnih i senzornih karakteristika, kao i da se valorizuju dva vrijedna ostatka prehramabene industrije: trop maline (ostatak nakon cijeđenja soka od maline) i prah zove (ostatak nakon pakovanja čaja od zove), piše portal jugmedia.rs.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

mali zov
Foto: Jugmedia.rs

Zahvaljujući primamljivoj aromi zove, neodoljivom ukusu maline i blago kiselkastoj noti kefira Mali zov pretenduje da postane jedan od omiljenih mliječnih napitaka na tržištu koji višestruko pozitivno djeluje na zdravlje konzumenata.

Takmičarski tim činili su: Ljubica Živković, Ivana Milosavljević, Marina Niškić i Marija Radisavljević, studentkinje master studija na studijskom području Prehrambena tehnologija i bezbijednost hrane.