Studentica videima na TikToku osvojila svijet, a njena popularnost rezultirala osnivanjem stipendijskog fonda

Hashtag s njenim imenom na TikToku ima skoro dvije milijarde pregleda.


aliy
Foto: Instagram

22-godišnja Alix Earle još kao studentica snimala je proces svog šminkanja za faks i druženja s prijateljima te je postala jedna od najpoznatijih djevojaka današnjice.

Alix je u samo godinu dana osvojila je svijet te stvorila nešto što su stručnjaci za marketing nazvali “Alix Earle efekt”. Ukratko, ono što Alix spomene, uslika ili snimi, to se proda.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Njena popularnost je porasla toliko da hashtag s njenim imenom na TikToku ima skoro dvije milijarde pregleda.

Svojim opuštenim pristupom, humorom i iskrenošću postala je osoba s kojom su se poistovjetili milioni djevojaka širem svijeta. Alix je, opisuju je fanovi, djevojka koja daje bespogovornu podršku drugim djevojkama.

S TikTokom je počela na zadnjoj godini faksa. Studirala je na Univerzitetu u Miamiju, živjela s cimericama u najmu te iz svoje mračne podrumske sobe razgovarala sa prvim pratiteljima. Šminkajući se, Alix je na opušten način govorila o svom danu kao da preko videopoziva razgovara s prijateljima. U samo mjesec dana prikupila je preko dva miliona pratitelja.

Donijela je popularnost čak i svom faksu. Univerzitet Miami je zbog nje postao veoma tražen među srednjoškolcima, a sve je otišlo toliko daleko da je osnovana i “stipendija Alix Earle” koja se dodjeljuje studentici po Alixinom odabiru.