Studentica ručala u menzi pa na tanjiru ugledala ogromnog crva

U menzu stiže hitan inspekcijski nadzor.


hrana crv

U novembru prošle godine događaj iz menze Studentskog doma Stjepan Radić podigao je veliku prašinu u javnosti, nakon što je student u komadu pohovanog mesa ugledalo nešto nalik crvima. Inspekcija je utvrdila da je riječ o zrncima riže, no u menzi su otkrivene druge nepravilnosti.

Ovoga puta javili su nam se studenti koji su ručali u menzi Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Jedna studentica u đuveču je pronašla crva, a kao dokaz priložila i fotografije.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Crvi, perje, željezne matice, komadi plastike pa i stakla – sve ovo predmeti su koje su studenti pronalazili u hrani u menzama u raznim studentskim gradovima.

U đuveču pronašla crva

Oko posljednjeg takvog slučaja javljaju nam se studenti koji su ovog četvrtka ručali u menzi na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Jedna od njih, studentica koja je željela ostati anonimna (podaci poznati redakciji, op.a.), u đuveču je pronašla crva.

– Išla sam u menzu danas oko podneva, uzela sam đuveč s pilećim batkom. Pojela sam gotovo sve i kad sam u jednom trenutku pogledala u ono što mi je ostalo u tanjuru – odjednom vidim masovnog crva. Viđala sam crve i ranije i u riži kod sebe doma ili u menzama, ali su to bili mali crvi, ovaj bio ogroman, priča studentica za Srednja.hr.

Nakon toga, jasno, nije pojela ostatak obroka nego je vratila tanjir.

– Inače imam problema s prehranom, ne smijem jesti gluten niti laktozu, tako da mi je i inače sužen izbor, tako da mi je ovo zaista ‘uljepšalo’ dan. Neko vrijeme sam prestala ići u menzu nakon onog incidenta s crvima, tj. rižom u pohu što se dogodilo na Savi, ovo je samo nekako ojačalo moju namjeru da više ne idem u menzu, zaključuje ona i dodaje da se nije nikome požalila oko ovog slučaja.

U menzu stiže hitan inspekcijski nadzor

Upit u vezi ovog slučaja ekipa portala Srednja.hr obratila se i Studentskom centru u Zagrebu u čijoj je nadležnosti ovaj restoran. Vrlo brzo odgovorio nam je ravnatelj SC-a, Mirko Bošnjak.

– Odmah sam naložio sanitarnoj inspekciji Studentskog centra u Zagrebu izvanredni nadzor restorana SC-a na Filozofskom fakultetu. Naložio sam i provjeru kvalitete đuveča o kojem govorite, kao i činjenicu je li se student obratio Upravi restorana SC-a Zagreb na Filozofskom fakultetu, stoji u Bošnjakovu odgovoru.