Studentica Pavla postala degustator palačinki: Za posao iz snova dobit će oko 1000KM

Studentica Pavla je postala degustator palačinki.


pavla filipovic kinderbuenopalacinka
Foto: Choco cafe

Nakon što je nedavno osvanuo oglas za, kako mnogi kažu, posao iz snova, a kojeg su prenijeli na portalu Klikaj.hr, ekipu portala zanimalo je li to uistinu tako i ko je osoba koja će u naredne dvije sedmice degustirati palačinke iz poznatog zagrebačkog lanca slastica, Choco cafea.

Nakon mnogih zanimljivih prijava poput majki koje peku palačinke za svoju djecu, muževa koji iznenađuju žene svojim sposobnostima pečenja palačinki, osoba koje palačinke jedu za doručak, ručak i večeru, osobe koje su proputovale svijet i probale palačinke u različitim zemljama i slično, za degustatoricu je odabrana Pavla Filipović iz Zagreba.

– Odabir nije bio lagan s obzirom na to da smo primili 401 prijavu za tu poziciju, no presudila je Pavlina komunikativnost, otvorenost i velik interes za raspisano radno mjesto, istaknula je Ana Zorotović, voditeljica marketinga Choco cafea.

Pavlin posao uključuje degustaciju novih vrsta palačinki, testiranje normativa i sastojaka te ispunjavanje organoleptičkih upitnika o svakom testiranom proizvodu. Radi na pola radnog vremena, odnosno četiri sata dnevno, a zadatak joj je da na dvije lokacije Choco cafea svaki dan proba po jednu novu vrstu palačinki.

Putuje prvo, na primjer, do Trešnjevke, gdje joj se servira određena kombinacija koju ocjenjuje po okusu, izgledu, boji, cijeni, veličini, mirisu… Mora je isprobati toplu i hladnu, a zatim postupak ponavlja i na lokaciji u Sopotu. Nakon toga ispunjava upitnik u kojem uspoređuje palačinke na obje Choco cafe lokacije.

Pavla je do sada probala pet vrsti palačinki, četiri slatke kombinacije i jednu slanu, a među njima je bila i njezina omiljena.

– Nije jednostavno biti degustator, kao što se možda na prvi pogled čini, jer je teško biti objektivan oko stvari koje zaista voliš. A svi vole palačinke! Najveći izazov mi je bio kad sam dobila najdražu palačinku za degustaciju jer sam tada morala biti staložena i objektivna unatoč tome što obožavam sastojke koji idu u tu palačinku, komentira Pavla.

Nakon što Pavla odradi 10 dana, za što će joj biti plaćeno oko 1000 KM, sumirat će se njezini dojmovi i komentari te prema tome uvrstiti nove kombinacije u ponudu.

U Choco cafeu su zadovoljni njezinim radom jer je nepristrana i piše iscrpne izvještaje, a samo radno mjesto pokazalo se vrlo korisnim za sva buduća testiranja novih proizvoda.

– Posao je zaista zanimljiv, sam po sebi nije prezahtjevan. Mogu reći da je to stvarno posao iz snova s obzirom na to da sam radila i radim mnoge druge poslove, ali ovaj je ipak najslađi, zaključila je Pavla, studentica iz Zagreba.