Studentica o ishrani u studentskom domu u BiH: Ovdje studenti gladuju

U ovom domu u BiH studenti su primorani dodatno naručivati obroke uprkos cijeni doma koju plaćaju.


sd foca
Foto: Vijestisrpske.com

Portalu Katera javila se čitateljka, koja je u ime studenata koji su smješteni u Javnoj ustanovi Studentski dom Foča, izrazila nezadovoljstvo neadekvatnom hranom u studentskoj menzi, pišu Vijestisrpske.com.

Pismo prenosimo u cjelosti.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

– Već duži period uprkos konstantnim pritužbama na kvalitet hrane, raspodjelu hranjivih materija, odnosno nutritivnu vrijednost obroka, veličinu porcija, JU Studentski dom Foča ne želi uzeti kritike u razmatranje.

1

 – Svakodnevno smo suočeni sa neprijatnostima prilikom odlaska u menzu i primorani smo dodatno naručivati obroke uprkos cijeni doma koju plaćamo, a koja iznosi 144 KM mjesečno, za smještaj i hranu. Želimo apelovati na JU Studentski dom Foča da se kvalitet hrane i veličina porcija podignu na viši nivo, u skladu sa potrebama mladih ljudi.

Takođe, suočavamo se sa problemima u gastrointestinalnom traktu zbog velike količine masnoća i nedostatka proteina i povrća u obrocima. Nadamo se da će se da ćemo sačuvati i očuvati zdravlje studenata, a JU Studentski dom Foča konačno uzeo kritike u razmatranje.