Studentica morala na operaciju nakon što joj se piercing inficirao: Završila sa trajnim oštećenjem

Studentica je morala na hitnu operaciju nakon što joj se inficirao piercing. Kao posljedica zahvata, ostao joj je podsjetnik u obliku trajno deformiranog uha.


a27b9 piercing3
Zbog hirurškog odstranjivanja naušnice, uho će joj zauvijek imati srcoliki oblik...foto: screenshot via LADBible

19-godišnja Stella Blezard potrošila je 30 funti na piercanje hrskavice uha, no nakon samo nekoliko sati rana se upalila. Sljedećeg jutra probudila se u agoniji: uho je nateklo i bilo bolno i “krastavo” od sasušenog gnojnog iscjetka. Posjetila je doktora opće prakse koji joj je propisao antibiotike.

No, nakon sedam dana infekcija se pogoršala – uho je oteklo i napunilo se gnojem, a naušnicu je tkivo uha potpuno prekrilo. Uputila se na hitnu gdje su je odmah spojili na infuziju i obavijestili je da će morati na operaciju jer se uho ozbiljno i opasno inficiralo, prenosi mojfaks.dnevnik.hr.

Operativni zahvat podrazumijevao je rezanje Stellinog uha kako bi se izvadio piercing, zbog čega je oblik uha dobio karakterističan oblik srca. Studentica Univerziteta East Anglia nakon ove epizode želi širiti svijest o opasnostima piercinga.

Uho mi je nateklo toliko da je prekrilo naušnicu. Zaista je boljelo dok su mi stavljali piercing. I prije sam to radila. Sljedeći dan se zacrvenjelo, što mi je bilo čudno, kazala je.

Otad pokušava ne skrivati ožiljak pod kosom kako bi skrenula pažnju na opasnosti koje ovaj postupak može izazvati, ako se provede u neadekvatnim uvjetima s neadekvatnim alatom.