Studenti traže korona pozitivne ljude da se zaraze i dobiju COVID potvrde

U Facebook grupi aktivirali su se s takvim idejama nakon najave nekoliko fakulteta da će i studenti morati imati COVID potvrde.


Foto: Telegram.hr
Foto: Telegram.hr

Nakon vijesti da će pojedini fakulteti Sveučilišta u Zagrebu od iduće sedmice provjeravati COVID potvrde i studentima koji će dolaziti na predavanja ili u prostorije fakulteta, u Facebook grupi studenata smještenih u Studentskom domu Stjepan Radić pojavilo se nekoliko “inicijativa”.

Advertisements

Jedan mladić, koji tvrdi da je student zagrebačkog Kineziološkog fakulteta, objavio je da traži COVID pozitivnu osobu koja bi s njim otišla na spoj kako bi se mogao zaraziti.

Advertisements

Podrška za druženje COVID pozitivnima

 – Sukladno novonastalom situacijom i epidemiološkim mjerama, nastavak mog studiranja na KIFu mogao bi biti ugrožen, zbog toga i šaljem ovakav poziv. Smatram da ću sa potvrdom da sam prebolio Covid-19 imati dugoročnije, a i po zdravlje veće blagodati nego da se cijepim, napisao je, piše Telegram.hr.

U komentarima su se oglasili još neki od studenata koji kažu da imaju istu zamolbu “za druženje s PCR koronapozitivnim”. Jedan je komentator zapisao i kako će “otpor biti nužan na svim društvenim aspektima, a otpor studentske populacije ako izostane, to bi zapravo značilo da nemamo studente u državi već poslušne učenike”.

Neko je kreirao i event za dobivanje virusa

Nakon ove objave, u grupi se pojavio i event “Masovno okupljanje u cilju dobivanja virusa COVID-19” koji se, prema tamo objavljenim podacima, na Savi održava od 13 do 16 sati. Nije, međutim, poznato održava li se u ovim trenucima na Savi takvo okupljanje s obzirom na to da event ne izgleda kao da je aktivan, odnosno u njegovom opisu ništa ne stoji.

U grupi se pojavio i post jedne studentice s pitanjem koliko je zainteresiranih za organizaciju protesta protiv uvođenja obaveznih COVID potvrda.

Ideja za proteste pred fakultetima

U komentarima na tu objavu pojavile su se razne ideje; od okupljanja predstavnika s “raznih fakulteta Zagreba i Hrvatske” s ciljem organizacije prosvjeda ispred fakulteta koji najavljuju COVID potvrde za studente.

Neki od komentatora pozivaju studente da se pridruže svakodnevnim prosvjedima na Markovom trgu.

 

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!