Studenti traže korona pozitivne ljude da se zaraze i dobiju COVID potvrde

U Facebook grupi aktivirali su se s takvim idejama nakon najave nekoliko fakulteta da će i studenti morati imati COVID potvrde.


Foto: Telegram.hr
Foto: Telegram.hr

Nakon vijesti da će pojedini fakulteti Sveučilišta u Zagrebu od iduće sedmice provjeravati COVID potvrde i studentima koji će dolaziti na predavanja ili u prostorije fakulteta, u Facebook grupi studenata smještenih u Studentskom domu Stjepan Radić pojavilo se nekoliko “inicijativa”.

Jedan mladić, koji tvrdi da je student zagrebačkog Kineziološkog fakulteta, objavio je da traži COVID pozitivnu osobu koja bi s njim otišla na spoj kako bi se mogao zaraziti.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Podrška za druženje COVID pozitivnima

 – Sukladno novonastalom situacijom i epidemiološkim mjerama, nastavak mog studiranja na KIFu mogao bi biti ugrožen, zbog toga i šaljem ovakav poziv. Smatram da ću sa potvrdom da sam prebolio Covid-19 imati dugoročnije, a i po zdravlje veće blagodati nego da se cijepim, napisao je, piše Telegram.hr.

1

U komentarima su se oglasili još neki od studenata koji kažu da imaju istu zamolbu “za druženje s PCR koronapozitivnim”. Jedan je komentator zapisao i kako će “otpor biti nužan na svim društvenim aspektima, a otpor studentske populacije ako izostane, to bi zapravo značilo da nemamo studente u državi već poslušne učenike”.

Neko je kreirao i event za dobivanje virusa

Nakon ove objave, u grupi se pojavio i event “Masovno okupljanje u cilju dobivanja virusa COVID-19” koji se, prema tamo objavljenim podacima, na Savi održava od 13 do 16 sati. Nije, međutim, poznato održava li se u ovim trenucima na Savi takvo okupljanje s obzirom na to da event ne izgleda kao da je aktivan, odnosno u njegovom opisu ništa ne stoji.

2

U grupi se pojavio i post jedne studentice s pitanjem koliko je zainteresiranih za organizaciju protesta protiv uvođenja obaveznih COVID potvrda.

3

Ideja za proteste pred fakultetima

U komentarima na tu objavu pojavile su se razne ideje; od okupljanja predstavnika s “raznih fakulteta Zagreba i Hrvatske” s ciljem organizacije prosvjeda ispred fakulteta koji najavljuju COVID potvrde za studente.

Neki od komentatora pozivaju studente da se pridruže svakodnevnim prosvjedima na Markovom trgu.