Studenti savjetuju: Zašto upisati Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Sarajevu?

Benjamin i Enis za buduće studente imaju nekoliko savjeta kada je u pitanju fakultet na kojem studiraju.


hub
Foto: Facebook

Prirodno-matematički fakultet je najviša naučno-nastavna ustanova u oblasti temeljnih prirodnih i matematičkih nauka, čiji začeci sežu u 1950. godinu, kada su nastavno-naučni odsjeci prirodnih i matematičkih nauka bili u sastavu Filozofskog fakulteta.

Od 1960. godine, Prirodno-matematički fakultet je izdvojen iz okvira Filozofskog fakulteta i postao samostalna naučno-nastavna ustanova, koja objedinjava prirodne i matematičke nauke.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Studenti Prirodno-matematičkog fakulteta, Benjamin i Enis članovi su Homework Huba, a za buduće studente imaju par savjeta kada je u pitanju fakultet na kojem studiraju.

Benjamin je student treće godine prvog ciklusa studija na smjeru za teorijsku i kompjutersku nauku, s tim da ima završio dvogodišnji IT stručni studij također na PMF-u. Benjo sa fakultetskim znanjem već ima iza sebe dosta praktičnog iskustva u struci gdje je tokom studija radio, ali u isto vrijeme i vrijedno polagao ispite.

Benjamin će ove godine diplomirati i sigurno neće imati većih problema sa nalaženjem posla.

Mnogo je izazovno ali ujedno i otvara mnoga vrata, rekao je i nastavio svoj pohod prema diplomi.

Enis je student prve godine prvog ciklusa studija također na smjeru teorijske i kompjuterske nauke. Vrijedno je uzeo da radi od početka i svaki novi položen ispit mu je podstrek za dalje, posebno što sve dublje ulazi u struku i ispiti su sve teži.

Kaže da mu je upisivanje PMF-a najzahtjevnija, ali ujedno i najbolja odluka koju je donio.