Studenti povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom organizovali kampanju “Jedan cvijet – dva osmijeha”

Mostarski studenti obilježili Međunarodni dan osoba sa invaliditetom.


6 1

Studentice II godine Ekonomskog fakulteta Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru (Ena Tiro, Ilma Begović, Lamija Tinjak i Irma Ćibo) u saradnji sa Centrom za djecu i omladinu sa posebnim potrebama, “Los Rosales” obilježavaju Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, 3. decembar, organizacijom i realizacijom kampanje “Jedan cvijet – dva osmijeha”.

Na radionici sa korisnicima Centra, koja je održana 01. decembra, napravljeni su cvjetovi od papira, ukrašeni emotivnim porukama. Cvjetovi su podijeljeni građanima Grada Mostara, prolaznicima na mostarskim ulicama. Cilj kampanje je podsticanje na ljubav i jednakost, kako i jedna od poruka glasi “Nisi različit, ti si unikat!”.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

e

Video pokazuje da je vrlo malo potrebno za osmijeh i sreću, što je i svrha cijele kampanje. Zadovoljstvo na licima prolaznika sve govori.

– Drago nam je što smo imale priliku da radimo sa divnim osobama i vrlo kvalitetnim kreativcima, te naučimo dosta toga novog. Iako smo na početku bile zabrinute kako će ljudi reagovati, nakon prvog osmijeha za poklonjen cvijet shvatile smo da smo postigle svoj cilj. Naišle smo na divne ljude čije će nam reakcije dugo ostati u sjećanju, rekla je Ena Tiro, učesnica u kampanji.

7 1

8 1

Za mene je ovo bilo prelijepo iskustvo. Smatram da smo odradile dobru kampanju, koja je ispunila sva naša očekivanja. Naučile smo ono najvažnije, a to je da osmijeh ne košta ništa, a vrijedi mnogo. Upoznale smo osobe koje su nam dokazale da su unikati i pružile nezaboravno druženje, koje ćemo sigurno ponoviti, naglasila je Ilma Begović, učesnica u kampanji.