Studenti posebno ističu važnost volontiranja: “Ponosni smo što smo mnogima izmamili osmijeh na lice”

Desna ruka u organizaciji ovogodišnjeg velikog projekta udruženja građana "Ko će više?" bili su i najvrijedniji studenti Fakulteta informacijskih tehnologija iz Mostara.


studenti fit a 1

Studenti prve godine, Amina Bašić, Anes Mušić, Emela Rizvanović, Hana Hadžihusejnović, Jasmina Čišić i Selma Alagić, su tokom ovog semestra sudjelovali u projektu buđenja svijesti o našem dragocjenom kupalištu, Bunici. Pod mentorstvom profesora Veldina Ovčine, studenti su preuzeli inicijativu, te ulogu volontera i zabavljača naše dječice.

studenti fit a 1

U subotu, 3.6.2023. godine, mogli smo svjedočiti inicijativi čišćenja prirode i zabavljanja djece, uz bogat program radionica, igara spretnosti i igara iz našeg djetinjstva. U projektu je učestvovalo oko 1000 posjetilaca – djece, roditelja i ljubitelja prirode, za koje je program bio prilagođen u širokom spektru aktivnosti.

igre bez granica

– Jako nam je drago što imamo priliku posjetiti i biti dijelom ovakvog projekta. Uživamo u pozitivnoj i ugodnoj atmosferi, a ono što nas posebno čini sretnima je to što u dječijim rukama već par sati nismo vidjeli niti jedan mobitel, kaže jedan od roditelja.

igre iz djetinjstva

Važnost volontiranja

Studenti FIT-a posebno ističu važnost volontiranja. Na taj način ulažu u sebe, stiču nova saznanja i vještine.

– Ponosni smo što smo mnogima izmamili osmijeh na lice, u roditeljima djece probudili nostalgiju i čar djetinjstva i radujemo se sličnim projektima u budućnosti,  kažu studenti.