Studenti nagrađeni za poduzetničke ideje

Odabirom najboljih studentskih poslovnih planova završeno je natjecanje za najbolje poslovne planove u okviru projekta “Studentsko poduzetništvo”. Ove godine nagrađeno je ukupno 12 studentskih ideja iz Bosne i Hercegovine, po četiri iz Sarajeva, Banje Luke i Mostara.


Foto: Pogled.ba
Foto: Pogled.ba

Odabirom najboljih studentskih poslovnih planova završeno je natjecanje za najbolje poslovne planove u okviru projekta “Studentsko poduzetništvo”. Ove godine nagrađeno je ukupno 12 studentskih ideja iz Bosne i Hercegovine, po četiri iz Sarajeva, Banje Luke i Mostara.

Advertisements

U konkurenciji natjecatelja iz Mostara među prva četiri mjesta ušli su članovi ekipe “ Besties” Almir Dodigović i Haris Hadžiahmetović. Za ideju internet platforme za pružanje usluga i iznajmljivanje proizvoda nagrađeni su s 4000 dolara, prenosi portal Pogled.ba.

“Studentsko poduzetništvo” naziv je projekta koji je već treću godinu zaredom realizirao Centar za istraživanja i studije GEA uz potporu Američke agencije za međunarodni razvoj – USAID.

Dodigović u izjavi za “Pogled.ba” otkriva kako su došli na ideju prijaviti se na sudjelovanje u ovom projektu.

– Cijela ova priča krenula je spontano prije neka 3 mjeseca. Pričali smo s prijateljima i poznanicima koji su sudjelovali u ovom projektu i oni su nas dodatno ohrabrili. Kako je vrijeme prolazilo, preko ovih trening-modula koji su u sklopu projekta shvatili smo da nagrada nije najbolja stvar, već to da smo dobili hrpu znanja koje moramo implementirati, kaže Dodigović. On još dodaje kako je jako zadovoljan što su ostvarili ovako zapažen rezultat.

Advertisements

– Dobili smo novac koji ćemo iskoristiti za početak razvoja buduće tvrtke. Zasigurno da nam neće biti dovoljno, ali to nas je dodatno ohrabrilo da možemo i ubuduće se prijavljivati na slične projekte, ali isto tako razvijati naše proizvode. Cilj nam je pokrenuti jednu lijepu IT priču u Hercegovini i Mostaru, gdje će mladi ljudi moći se odmah zaposliti nakon završenog fakulteta, kaže Dodigović, ističe Dodigović. Ovom prilikom on se zahvalio organizatorima i financijerima te se nada da će u budućnosti uspjeti ostvariti svoj cilj.

Oduševljenje nisu krili, no kako kažu, i sami su se nadali nagradi, jer su puno vremena i truda uložili u ovaj projekt.

Poslovni forum mladih

Ove godine je prijavljeno 79 poslovnih planova te je komisija imala jako težak zadatak pri odabiru najboljih. Pravo sudjelovanja u programu “Studentsko poduzetništvo” su imali svi studenti iz Bosne i Hercegovine, a trening-moduli su se održavali u Sarajevu, Banjoj Luci i Mostaru. Za sudjelovanje u projektu ove godine prijavljen je rekordan broj studenata koji su pokazali veliku razinu znanja, stručnosti i kreativnosti. Nagrađeni studentski poslovni projekti bit će predstavljeni na Poslovnom forumu mladih, koji će biti organiziran tijekom jesenjeg semestra ove godine.

(pogled.ba)