Studenti medicine pokazali imaju li zaista grozan rukopis: Možete li pročitati šta su napisali?

Mnogi se često susreću s nečitkim rukopisom doktora koji im propisuje lijekove.


1 55
Foto: mojfaks.dnevnik.hr

Mnogi se često žale na rukopise doktora, pogotovo kada im propišu neki lijek pa pacijenti ne znaju pročitati niti dešifrirati o kojem se proizvodu radi.

Upravo zbog toga, na društvenim mrežama se često pojavljuju slike različitih rukopisa od strane različitih doktora pa ih ljudi često uspoređuju i procjenjuju kojeg je teže pročitati.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Ove Paracetamole nije teško pročitati

Zbog toga su i ovi studenti medicine odlučili snimiti video i pokazati kako svako od njih, vlastitim rukopisom, zapisuje analgetik Paracetamol s obzirom na to da je on najpopularniji kada su u pitanju doktorski rukopisi.

@mila.martic

cibid tiktokovi jer jedini dobijaju preglede 🤭

♬ Looney Tunes (Trap Remix) – Trap Remix Guys

Ali, sudeći prema videu, ovi studenti imaju još i relativno čitljive rukopise, u odnosu na sve koje smo prethodno već vidjeli na društvenim mrežama. Jedino koji se možda izdvajaju po nečitljivosti su Joca, Marko i Ivana iz ovog TikTok videa.

Nemaju ružan, već specifičan rukopis pa zbog toga je malo teže pročitati da se radi o lijeku Paracetamol. U svakom slučaju, razbili su mit da svi doktori, kao i oni koji su budući, imaju nečitak rukopis, prenosi mojfaks.dnevnik.hr.