Studenti izabrali novo rukovodstvo Unije studenata RS [VIDEO]

Izbori su održani, a imena predsjednika i potpredsjednika su poznati. Mandat rukovodstvu Unije studenata Srpske trajaće samo godinu dana. Studenti ne zaostaju za kandidatima na parlamentarnim izborima u obećanjima. Njihov novi predsjednik obećava poboljšanje kvaliteta visokog obrazovanja, zdravstvene zaštite i studentskog standarda.


Izbori su održani, a imena predsjednika i potpredsjednika su poznati. Mandat rukovodstvu Unije studenata Srpske trajaće samo godinu dana. Studenti ne zaostaju za kandidatima na parlamentarnim izborima u obećanjima.

Advertisements

Njihov novi predsjednik obećava poboljšanje kvaliteta visokog obrazovanja, zdravstvene zaštite i studentskog standarda, prenosi Alternativna televizija.

Novoizabrani predsjednik Unije studenata RS, Borivoje Obradović obećava i da će podsticati zapošljavanje akademaca tokom studija. Od budućih poslanika tražiće da nastave da uplaćuju po 100 maraka za stipendije u Fond “Srđan Aleksić”.

Bivši predsjednik, a od danas potpredsjednik Unije, Predrag Govedarica zadovoljan je svojim prošlogodišnjim mandatom. Ipak, priznaje da nisu smjeli da dozvole izjednačavanje trogodišnjeg i četvorogodišnjeg studija.

Advertisements

O tom i ostalim zahtjevima sa nadležnima će pokušati da se dogovore mirnim putem. Ne uspiju li u tome, najavljuju nove studentske proteste.

Pogledajte video prilog iz Centralnih vijesti Alternativne televizije.

(atvbl.com)