Studenti iz Mostara: Čuvanje tradicije i bosanskih vrijednosti kroz emociju i nostalgiju

Grupa studenata “Univerziteta Džemal Bijedić” u Mostaru ističe ljepotu i važnost tradicije Bosne i Hercegovine.


studenti 1
Foto: Bljesak.info

Grupa studenata sa Studija Poslovne informatike Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru pod nazivom “Tradiwise” (Karalić Tarik, Selimić Anisa, Hujdur Amina, Ljeljak Hana i Pervan Sajra) pruža svoj doprinos u očuvanju tradicije i bosanskih vrijednosti kroz jedinstvenu marketinšku kampanju.

Kroz stjecanje znanja i vještina tokom ljetnog semestra, ovi ambiciozni studenti su se posvetili rješavanju problema zaborava prošlih vremena i istovremeno poticali gledatelje na duboko razmišljanje o važnosti tradicije.

Marketing aktivnosti Predmet Marketing pružio je studentima širok spektar aktivnosti, a odluka grupe studenata bila je da se marketinška kampanja temelji na emociji i nostalgiji. Cilj je prikazati sve ljepote prirode i kulture Bosne i Hercegovine, te ih sačuvati od zaborava.

Uz podršku profesora Veldina Ovčine i ostalih akademskih mentora, Tradiwise koristi različite kanale i platforme kako bi dospjeli do što većeg broja ljudi. Kroz društvene mreže, javne događaje i saradnju s lokalnim institucijama, grupa studenata nastoji proširiti svijest o važnosti tradicije i potaknuti ljude da se aktivno uključe u njenom očuvanju.

Kampanja se sastoji od serije vizualno privlačnih sadržaja koji prikazuju predivne pejzaže, tradicionalne običaje, rukotvorine i kulturnu baštinu Bosne i Hercegovine. Ova inspirativna inicijativa ima za cilj podsjetiti ljude da su tradicija i bosanske vrijednosti temelj našeg identiteta.

 – Naša vizija je da naša kampanja postane pokretačka snaga koja će inspirisati ljude da istraže svoje korijene, cijene tradiciju i ujedine se u njenom očuvanju. Svi smo ponosni na našu baštinu i želimo da se ta ponosna priča nastavi kroz generacije, istaknuo je Karalić Tarik, jedan od studenata Tradiwise ekipe.

Čuvari tradicije Tradiwise također uspješno surađuje s lokalnim umjetnicima, zanatlijama i institucijama kako bi oživjela tradicionalne običaje i stvaralaštvo Bosne i Hercegovine.

Kroz promociju ručno izrađenih proizvoda, folklorne događaje i edukativne programe, žele stvoriti most između prošlosti i sadašnjosti te inspirirati mlade generacije da cijene i njeguju svoju kulturu.

Tradiwise poziva sve ljude dobre volje da podrže njihovu marketinšku kampanju i pridruže se naporima u očuvanju tradicije i bosanskih vrijednosti.

 – Svi zajedno možemo graditi svijet u kojem će bogata prošlost Bosne i Hercegovine biti poštovana i sačuvana za buduće generacije, poručili su studenti, piše Bljesak.info.