Studenti iz Italije i Tuzle će se naredne godine okupiti na ljetnom kampu

Ljetni kamp je planiran da se organizuje naredne godine na Muškoj vodi i da traje sedam dana.


Foto: Envato
Foto: Envato

Razgovor o projektima i organizovanju ljetnog kampa za studente na lokalitetu Konjuh planine bio je povod danas održanog sastanka Općinskog načelnika Jusufa Čavkunovića sa Massimom Zorteom, profesorom Univerziteta u Trentu, predstavnicima preduzeća Globe inside d.o.o. Kladanj i udruženja CISP Tuzla.

Sudionici sastanka poseban akcenat stavili su na razgovor o pisanju prijedloga projekta koji bi se, umrežavanjem nekoliko manjih lokalnih zajednica sa Balkana i Evrope, aplicirao prema međunarodnom fondu u cilju certificiranja sistema održivog okoliša i socijalne održivosti, pružanja podrške lokalnim akterima koji bi prošli proces certifikacije, kreiranja lokalnih turističkih proizvoda i mreže lokalnih aktera, kako bi se osigurala održivost projekta, prenosi as-tv.ba.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Raduje me činjenica da su prirodna i kulturna bogatstva općine Kladanj prepoznali stručnjaci iz oblasti zaštite okoliša i turizma i da smo izabrani da budemo dio ovog projekta, kao jedina općina iz Bosne i Hercegovine, a koji će nadam se značajno doprinijeti razvoju turizma na ovom području. Zahvaljujem se predstavnicima preduzeća Globe inside koji su registrovali djelatnost u Kladnju i zaposlili dva radnika koji vrijedno rade na prezentaciji turističkih potencijala Kladnja i izradi turističkih paketa, istakao je načelnik Čavkunović.

Kada je u pitanju ljetni kamp, kako je istaknuto, planirano je da se organizira naredne godine na Muškoj vodi i da traje sedam dana. Učešće bi uzeli studenti iz Italije i Univerziteta u Tuzli.