Studenti iz Bijeljine: “Profesori su tu radi studenata, a ne mi radi njihovih dobrih plata”

"Apsolutno je za svaku osudu bilo kakvo uplitanje politike u rad studentskih organizacija."


University graduates at graduation ceremony
Ilustracija: Envato

Savez studenata Bijeljina se na društvenim mrežama oglasio saopštenjem u kom su najoštrije osudili kako kažu “najgrublje kršenje studentske autonomije od strane rektora Univerziteta Steve Pašalića”.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Poštovane kolege, suština studentskog organizovanja i naše sloboda kao i osnovni principi Univerziteta počivaju na slobodi mišljenja, djelovanja i govora. Ovim putem Vam dajemo punu podršku u ime studenata Fakulteta poslovne ekonomije Bijeljina, a povodom najgrubljeg kršenja studentske autonomije od strane rektora Univerziteta Steve Pašalića raspisivanjem izbora za studente organizacije bez prijedloga i učešća nas studenata.

Pravo da biraju i budu birani imaju svi studenti Univerziteta u Istočnom Sarajevu – STOP DISKRIMINACIJI!

Takođe, apsolutno je za svaku osudu bilo kakvo uplitanje politike u rad studentskih organizacija, jer smo mi uvijek bili nestranačke i nepristrasne organizacije čiji je osnovni interes status i položaj studenata, prenosi desavanjaubijeljini.com.

Krajnje je vrijeme da se okupimo i pokažemo snagu jer je na Univerzitetu i rektorskom timu zaboravljeno da su profesori tu radi studenata, a ne mi radi njihovih dobrih plata, naknada iz projekata i najgorih mogućih nepotizhama u vidu zapošljavanja najužih članova porodica.