Student pronašao crva u supi, oglasio se Studentski centar: Izvinili mu se, otkrili ko je kriv i kako će biti kažnjen

Studenti na društvenim mrežama objavljuju fotografije s pužem u salati, dlakama pa i kovanicama u hrani.


crv juha
Foto: Slobodna Dalmacija

Studentski centar Zagreb izvijestio je da je u studentskom restoranu u Savskoj student u juhi pronašao crva, a hitnim inspekcijskim nadzorom i analizom utvrđeno je da je nametnik bio i u drugim vrećicama juhe, pa se taj proizvođač više neće moći takmičiti u postupku javne nabavke.

Sporna je namirnica odmah u utorak poslana na daljnju analizu u akreditirani laboratorij te se pokazalo da je nametnik bio prisutan i u drugim originalno zapakiranim vrećicama proizvođača, navodi se u priopćenju.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Ravnatelj SC-a Mirko Bošnjak stoga je naložio da se namirnica povuče iz svih skladišta i kuhinja SC-a te da se pripremi za povrat dobavljaču.

U SC-u se studentu izvinjavaju na neugodnosti te ističu kako se u ovom slučaju ne radi o propustima osoblja, nego o propustu proizvođača juhe, koji se više neće moći natjecati u postupku javne nabavke.

Naglašavaju i kako je važno da se studenti u slučaju svake primjedbe na kvalitetu studentskog obroka odmah obrate odgovornoj osobi studentskog restorana.

U novembru prošle godine studenti su na društvenim mrežama iz studentskog restorana na Savi objavljivali fotografije pohanog mesnog odreska tvrdeći da su na njemu crvi, ali je inspekcijskim nadzorom i analizom utvrđeno da se radilo o zrncima riže, koji su dospjeli u smjesu za paniranje, te su nakon toga podvrgnuti prženju u fritezi.

Studenti su potom na društvenim mrežama počeli objavljivati i fotografije s pužem u salati, dlakama pa i kovanicama u hrani, prenosi Slobodna Dalmacija.