Student Medicinskog fakulteta položio Anatomiju iz prvog puta

Kako saznajemo, student R.B. (19) koji je prva godina na Medicinskom fakultetu, 21.01.2018. je po prvi put izišao na ispit iz Anatomije I, i po velikom iznenađenju svih prisutnih, profesora, dekana, ali i cijelog Univerziteta odmah je položio.


indeks c9d850862cbd832dc08ae9625243f1ec view article

Nakon što mu je profesorica upisala ocjenu, bila je prisiljena da nakratko prekine ispit, dok su joj asistenti mjerili pritisak i šećer u krvi, u nevjerici zbog upisane ocjene.

– Student je ušao u kabinet, izvukao papirić na kojem pišu tri pitanja te u potpunosti odgovorio na njih. Kada je profesorica izgovorila: ˝Uredu kolega, dajte indeks˝ i upisala ocjenu, automatski smo kolegica i ja skočili sa stolica i posuli profeoricu vodom, te joj izmjerili puls, pritisak i šećer. Znamo svi da Anatomija nije predmet koji se može položiti iz prvog puta, kazao nam je asistent koji je prisustvovao ispitu.

Ovakav slučaju zabilježen je i 1974. godine, kada je tadašnji student K.Z. iz Sanskog Mosta, koji je sada prestižni doktor u jednoj od sarajevskih bolnica, položio Anatomiju iz prvoga puta. Na ovu informaciju u svom CV-ju dobio je dodanih 10% na platu.

– Ostao sam u šoku, nakon što mi je profesorica upisala ocjenu mislio sam da ću dobiti blagi srčani udar, ali sve se završilo u najboljem redu. Na početku sam mislio da ne govorim nikome o tom događaju da ne misle kolege da sam vanvremenski štreber, ali to je bila specifična situacija koja se nije mogla sakriti, te su svi dobili tu informaciju kroz par sati. Roditelji su me počastili skromnim putovanjem na Ibizu za sav uloženi trud, rekao nam je R.B. nakon što je uspio smiriti osjećaje.

Napomena: Tekst je satiričnog karaktera.

(Nejra Čehajić / STUDOMAT.ba)