Student Ekonomskog fakulteta UNSA: Uspjeh je uspjeti u BiH

Upoznajte kreatora bh. robotske ruke, Harisa Salkića, studenta Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.


haris efsa unsa

Vjerujemo da će se mnogi zapitati: Otkud ljubav prema robotici, s upisao je EFSA?

Paralelno se bavi robotikom te putem neformalnog obrazovanja redovno nadopunjuje znanje stečeno na Mašinskom fakultetu, a ljubav prema robotici i preduzetništvu su skoro od samog početka isprepleteni. Nakon pobjede na SBF startup Challengeu uvidio je da mu je znanje iz oblasti organizacije i upravljanja preduzeća neophodno kako bi se nastavio baviti onim čime voli, te je odlučio da upiše studije na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

Kako je biti poduzetnik u BiH?

Kako kaže Haris, uspjeh je uspjeti u BiH. Biti poduzetnik u BiH je jako izazovan i zanimljiv poziv, a studiranje naravno ima veliki uticaj pogotovo iz razloga što je usko povezano sa onim čime se bavi.

HAS Robotics je prvi bh start-up koji se bavi razvojem robotskih ruku u svrhe edukacije, pored toga nudimo i usluge 3D modeliranja i 3D printanja te edukacija iz oblasti robotike.

Haris je student koji rado provodi vrijeme u Homework HUB-u, idealnom mjestu za učenje, druženje i timski rad.

Homework HUB je za njega, pored toga što mu je jako ugodno učiti ovdje, poveznica od samog početka SBF Star-up Challengea, prve sezone u kojoj je i Haris sa svojom robotskom rukom pobijedio, a i Homework HUB. Počeci imaju svoje nastavke!

Homework Hub je multifunkcionalni prostor za učenje, rad i druženje. Zasnovan je na principu coworking prostora s prilagodbom za studente i mlade. Homework Hub je, kako kažu osnivači, nastao iz potreba sa kojima su se i sami susretali kao studenti, a to je motivirajući prostor gdje mladimogu ispunjavati svoje školske/univerzitetske obaveze, učiti sami ili u grupi i pripremati se za ispite, testove i kolokvijume.

Predstavljamo Homework Hub – multifunkcionalni prostor za učenje, rad i druženje

Homework možete posjetiti na adresi Kolodvorska 12 u Sarajevu, pratiti ih na Facebooku i Instagramu, a za više informacija kontaktirajte Homework ekipu na broj telefona 062 171 472 ili putem e-maila hubhomework@hotmail.com.

Harisu želimo puno sreće i uspjeha u daljem studiranju i radu!

HUB članovi:U novoj godini nastavljamo svakako da vas upoznajemo sa našim HUB članovima, koji itekako doprinose i koji…

Posted by Hub Homework on Monday, 4 January 2021