Student došao do 13. pitanja u “Milijunašu”: Znate li vi tačan odgovor?

U posljednjoj epizodi kviza "Tko želi biti milijunaš" svoje znanje pokazao je student 21-godišnji student hemije na PMF-u, Marin Knežević.


Foto: HRT
Foto: HRT

Pobjedom u prvoj igri “Najbrži prst”,  nasuprot Tarika sjeo 21-godišnji student hemije na PMF-u, Marin Knežević. Prvi džoker, “pola-pola”, iskoristio je na pitanju za 16 000 kuna (oko 15o KM).

Tražio se naslov romana indijskog diplomata Vikasa Swarupa koji je poslužio kao književni predložak za višestruko Oscarima nagrađen film Milijunaš s ulice.

Među ponuđenim naslovima nalazili su se R & B, B & B, Q & A i R & D. Upotrebom spomenuta džokera iz sužena izbora potom su ispali naslovi R & B te R & D pa se takmičar opredijelio za tačan odgovor – Q & A.

milijunas
Foto: HRT

Odustajanjem na 13. pitanju Marin je stolicu prepustio sljedećem takmičaru. Naime, nije znao je li Michael Caine, Anthony Hopkins, Gene Hackman ili Dustin Hoffman svoje umjetničko prezime odabrao ugledavši iz telefonske govornice reklamu za film legendarnog Humphreyja Bogarta, prenosi Magazin.hrt.hr.

Mora li se odlučiti za jedno od prezimena glumačkih velikana, opredijelio bi se, kaže, za Hopkinsovo. Ipak, svoje umjetničko prezime, vidjevši reklamu za ratnu dramu Pobuna na brodu Caine, s Bogartom na čelu glumačkog ansambla, odabrao je – Michael Caine.