Stručnjaci objašnjavaju zašto uvijek izgledamo bolje u ogledalu nego na fotografijama

Prema istraživanju, žene se u ogledalo pogledaju u prosjeku preko 70 puta dnevno. I ne čudi, svi smo već bili tamo, spremali se, pazili da nam kosa, a kod žena i šminka budu besprijekorni. A onda se uslikamo i na fotografiji izgledamo užasno, kao dvoje različitih ljudi.


4. Lica su nam asimetrična.

Nitko nema apsolutno simetrično lice. Pokušajte okretati dijelove lica i usporediti ih – oni su vjerojatno stvarno različiti. Navikli smo se gledati pod jednim ili nekoliko određenih uglova i često mislimo da je jedna strana lica jednaka drugoj. Zbog toga se osjećamo kao da je potpuno druga osoba na slici kad vidimo završni kadar i vjerojatno se osjećamo manje privlačno.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Eksperimentirajte kod kuće s osvjetljenjem, uglovima i pozama. Postavite timer i naučite što vam odgovara.

lice e1602636394911

5. Okolina vrši pritisak na vas.

Kao što je objasnio istraživač Nolan Feeney, obično se gledamo u ogledalo kad smo kod kuće ili barem u sigurnom okruženju. Što se tiče fotografija, uobičajeno je da izgledamo napetije i zategnutije. Pravimo velike oči kako ne bi trepnuli i rastežemo usne u lažni osmijeh. Budući da slike uglavnom završe na društvenim mrežama, osjećamo velik pritisak na sebe da izgledamo na određeni, privlačan način. Pokušajte se osjećati opuštenije pred kamerama, jer to na kraju uvijek izgleda bolje.