Stipendije za mlade književnike, kritičare, kolumniste, novinare i studente

Izdavačka kuća Buybook, povodom Trećeg internacionalnog festivala književnosti Bookstan koji će biti održan od 4. do 7. jula, dodjeljuje dvadeset stipendija za edukativno-kritičku radionicu pod nazivom “Kako čitati romanopisca?”, koja će trajati od 30. juna do 7. jula.


bookstan
Voditelj ovogodišnje radionice je Kruno Lokotar, urednik i referentna ličnost u današnjem izdavaštvu. Zaslužan je za afirmaciju brojnih autora koji danas čine centralni dio regionalne književne scene, te je pokretač brojnih književnih festivala i književnih nagrada. Pored Krune Lokotara, učesnici će imati priliku slušati još osam predavača.

Advertisements

Stipendija je namijenjena studentima/cama i književno-umjetničkim kritičarima/kama, a stipendija pokriva troškove radionice i hranu, te smještaj u hostelu i troškove autobuske karte za učesnike koji dolaze izvan Sarajeva.

Advertisements

Prijaviti se mogu mladi od 18 do 30 godina koji aktivno govore engleski jezik, a prijavu je potrebno poslati na e-mail adresu radionica@buybook.ba do 28. maja 2018. godine.

Prijava za dodjelu stipendija treba sadržavati ispunjen prijavni obrazac, biografiju i dva autorska rada iz oblasti književne kritike, esejistike, znanstvene publicistike, a u obzir dolaze i stručni i naučni radovi, te književne i/ili novinarske kolumne.

Prijavni obrazac možete preuzeti ovdje.

(STUDOMAT.ba)