Stipendije Katarskog univerziteta za akademsku 2015/16. godinu

Studentima iz Bosne i Hercegovine koji bi željeli studirati u Kataru, Katarski univerzitet nudi mogućnost apliciranja za stipendije, koje ovaj univerzitet dodjeljuje svake akademske godine.


Studentima iz Bosne i Hercegovine koji bi željeli studirati u Kataru, Katarski univerzitet nudi mogućnost apliciranja za stipendije, koje ovaj univerzitet dodjeljuje svake akademske godine.

Advertisements

Za akademsku 2015/16. godinu studentima iz Bosne i Hercegovine na raspolaganju su tri stipendije koje pokrivaju sve troškove studija u Kataru. Studenti mogu aplicirati na željeni fakultete, u zavisnosti od uspjeha u srednjoj školi i kvote fakulteta.

Uslovi za dobijanje stipendije su: završena srednja škola sa prosjekom ne manjim 75 posto za društvene i 70 posto za tehničke nauke. Pored toga, potrebno je i odlično poznavanje engleskog jezika (najmanje 450 poena na TOEFL testu ili IELTS za studente koji žele upisati fakultete inžinjeringa, znanosti i farmacije).

Zainteresirani studenti trebaju aplicirati on-line (elektronski) za prijem na odabrani fakultet i stipendiju na web stranici www.qu.edu.qa/admissions.

Dokumenti potrebni za apliciranje su:

Advertisements
  • prevedena i ovjerena svjedočanstva za sva četiri razreda srednje škole;
  • prevedeno i ovjereno završno svjedočanstvo (diploma);
  • certifikat TOEFL test;
  • kopija bh. pasoša sa dvije fotografije 6×4 cm;
  • ljekarsko uvjerenje.

Potrebno je dostaviti i originalna svjedočanstva i diplomu, a prevedena svjedočanstva, pored ovjere nadležnih bh institucija, treba da imaju i nadovjeru Ambasade Katara u Sarajevu.

Ova dokumenta potrebno je dostaviti najkasnije do 14.05.2015. godine na adresu:

Qatar University
Admissions Department – Scholarship Section
P.O. Box: 2713
Doha, Qatar

Napomena: Više informacija o studiranju na Katarskom univerzitetu kao i načinu prijave mogu se naći na web stranici: www.qu.edu.qa ili direktnim kontaktom sa Univerizitetom putem e-maila: scholarships@qu.edu.qa ili telefonom na brojeve: 00974-44033741 i 00974-44033748 .

(stipendije.ba)