Stigla je peta sezona popularne serije “La Casa de Papel”

Jeste li već gledali nove epizode? Da li imate prijatelja s kojim komentarišete ovu uzbudljivu seriju?


Foto: Twitter
Foto: Twitter

Željno iščekivana peta sezona serije “La Casa de Papel” od jutros je dostupna na Netflix streaming servisu, a najveće pitanje koje progoni obožavatelje je hoće li ove sezone doživjeti smrt svog omiljenog lika – Profesora.

Posljednji trenuci četvrte sezone prikazali su Profesora, kojeg tumači Alvaro Morte, dok ga je na nišanu držala inspektorica Alicia Sierra (Najwa Nimri).

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Sumnje fanova je podstakla i rečenica iz trailera gdje profesor kaže:

 – Moguće je da je ovo zadnji put da razgovaram s vama, prije početka eksplozivnih borbi.

Jučer je na YouTubeu objavljeno i prvih 15 minuta prve epizode posljednje sezone, koje su fanovima trebali dati uvid u ono što ih očekuje u nastavku, međutim, stigle su uz upozorenje da “samo 15 minuta neće biti dovoljno”.

Prvih pet epizoda sezone je objavljeno danas, a drugi dio koji također sadrži pet epizoda bit će pušten 3. decembra.

Alex Pina, tvorac serije, kazao je kako se “odmiču od igre šaha – čiste intelektualne strategije – prema ratnoj strategiji: ratu i haosu”.

Dodao je da su se do sada trudili protivnike predstaviti harizmatičnim i inteligentnim, ali “u ovom slučaju, u čistom ratnom žanru, tražimo i likove čija se inteligencija može mjeriti s onom Profesora”.

Serija je jedna od najgledanijih na Netflixu, posljednje sezone srušile su sve rekorde gledanosti, čime je postala jedna od najpopularnijih serija na stranom jeziku, prenosi Klix.