Šta o vama govori “linija srca” na dlanu?

Hiromantija je vještina proricanja sudbine i karaktera osobe iz praćenja rasporeda linija na dlanu ruke. Vjeruje se da je ova metoda proricanja nastala na području današnje Indije i Kine. Najstariji spis koji spominje ovu mantičku disciplinu je Vasišhta, napisana prije više od 2000 godina. Hiromantija se, kasnije tokom helenizma i rimskog perioda rasprostranila na evropski kontinent.


hiromantija1

Da li znate da na dlanu postoji linija srca? Hiromantija smatra da ona može mnogo reći o tome kakav je vaš odnos sa drugim ljudima, koje su vaše osobine i šta je za vas najbitnije na ovom svijetu.

Pogledajte dlan vaše desne ruke. Linija srca je ta koja se nalazi ispod srednjeg prsta ili kažiprsta. Ona se prostire do kraja dlana, prema malom prstu.

Ako ste pronašli liniju srca na svom dlanu, uporedite je sa slikom ispod, i saznajte šta ona govori o vama:

hiromantija

Varijanta A

Ako vaša linija srca počinje ispod srednjeg prsta, znači da ste se rodili da budete lider. Vi ste ambiciozna, nezavisna i pametna osoba. Pravilno procjenjujete situaciju i donosite prave odluke. Sa druge strane, u odnosu prema drugim ljudima, često ste hladni i ne previše osjećajni. Za mnoge ste hladni kao stijena.

Varijanta B

Ako vaša linija srca počinje između srednjeg prsta i kažiprsta, to znači da ste nekonfliktna, dobra osoba. Jedni misle da ste suviše oprezni, drugi sigurni da ste neodlučni. Ali, i jedni i drugi znaju da se na vas uvijek može osloniti. I trče kod vas po savjet kako i šta da urade. Stvar je u tome da je vaša glavna osobina – želja da se uvijek i u svemu oslanjate na zdrav razum.

Varijanta C

Ako ta linija počinje kod vas ispod kažiprsta, znači vi ste idealan strateg i taktičar. Volite diskutovati o velikim idejama, i praviti grandiozne planove. Mnogi vas vide  kao perfekcionistu i optimistu, a sami sebe opisujete, nikako drugačije, nego realistom.

Varijanta D

Ako linija srca na vašoj ruci počinje između palca i kažiprsta, znači da ste isključivo strpljiv, brižan, nježan i mek čovjek. Najbitnije stvari u životu za vas su harmonija i dobri odnosi sa drugim ljudima.

(uspesnazena.com)