Središnji državni ured za Hrvate izvan RH dijeli 1150 stipendija u iznosu od 150 EUR

Središnji državni ured za Hrvate izvan RH objavljuje Javni konkurs za dodjelu stipendija studentima - pripadnicima hrvatskog naroda izvan RH.


coins and a calculator expensive education and low scholarship
Foto: Envato

Središnji državni ured za Hrvate izvan RH je za akademsku godinu 2022/2023. značajno povećao broj i iznos stipendija te će se studentima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan RH dodijeliti – 1150 stipendija za akademsku godinu 2022/2023., od čega 300 stipendija za studij u RH (200 stipendija za pripadnike hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, 60 stipendija za pripadnike hrvatske nacionalne manjine i 40 stipendija za pripadnike hrvatskog iseljeništva) i 850 stipendija za studij u Bosni i Hercegovini. Stipendije se dodjeljuju studentima za jednu akademsku godinu jednokratno, odnosno za razdoblje od 10 mjeseci u mjesečnom iznosu od 150,00 EUR (292 KM).

Pravo sudjelovanja na Javnom konkursu imaju studenti – pripadnici hrvatskog naroda izvan RH, koji su upisani u statusu redovnog  studenta na javnim visokim učilištima u RH i Bosni i Hercegovini.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Prijava na Javni konkurs obavezno se podnosi u elektronskom (sva dokumentacija) i papirnatom obliku (Izjava prijavitelja o tačnosti podataka, ovjerena potpisom studenta/ice, izvornik). Prije nego se e-prijavni obrazac konačno spremi i pošalje putem računalnog sistema (na ovaj link), potrebno je preuzeti prilog “Izjava prijavitelja o tačnosti podataka” koju je potrebno ispisati i lično potpisati, a svu ostalu traženu dokumentaciju potrebno je učitati u sistem.

Lično potpisanu”Izjavu prijavitelja o tačnosti podataka” potrebno je učitati u sistem, a onda poslati preporučeno poštom dostaviti na adresu: Središnji državni ured za Hrvate izvan RH, Pantovčak 258, 10000 Zagreb, Republika Hrvatska s naznakom: „Za Javni natječaj za dodjelu stipendija studentima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan RH – za akademsku godinu 2022/2023.“

Rok za podnošenje prijava u elektronskom i papirnom obliku je od 21. decembra 2022. do 20. januara 2023. godine, prenosi kupreskiradio.com.