Smiješna papiga imitirala plač malog djeteta kako bi pridobila pažnju vlasnika

Iako su plavočele amazonske ptice vrlo zabavni kućni ljubimci, na nekim područjima njihov se broj uvelike smanjio, a razlog tomu je upravo to što ih ljudi love zbog uzgoja i prodavanja. Ružno je ptice držati u kavezu, njima je mjesto u prirodi.


No u svakom slučaju, pticama koje ne znaju letjeti i koje nisu prilagođene za život u divljini bolje je stanovati kod osobe koja će ih voljeti i brinuti se o njima nego život provesti u zoološkim vrtovima ili uzgajivačnicama. Ove su ptice vrlo druželjubive, no da bi stekle vaše povjerenje, potrebno je dosta vremena, prenosi index.hr.

Advertisements

Mnoge osobe koje za ljubimca imaju ovu papigu znaju da one baš i ne vole djecu. Često su ljubomorne na njih, osobito ako svi u prostoriji djetetu poklanjaju pažnju.

Advertisements

Ove ptice vole pažnju više od svega i pravi su zabavljači kada se opuste u svom novom domu. Ovome u prilog ide i video koji možete pogledati u nastavku. Glavni njegov lik je amazonska papiga koja imitira plač male djece kako bi zadobila pažnju svog vlasnika.

(STUDOMAT.ba)