Fondacija Schüler Helfen Leben poziva sve zainteresovane da se prijave na četvrti Stand Up Seminar koji odjel Omladinskog obrazovanja Fondacije SHL organizuje u periodu od 12.07.2013. do 14.07.2013. u Trening centru SHL House u Sarajevu.

Seminar je namijenjen studentima/cama bez iskustva u omladinskom aktivizmu, te daje odgovor na pitanje – Zašto bi se trebao/la društveno angažovati i kako to učiniti?

Također, ovaj seminar nudi svim učesnicima osnovna znanja iz oblasti omladinske politike u Bosni i Hercegovini, upoznaje ih sa značenjem volonterizma i pruža konkretne praktične savjete kako i gdje se mogu uključiti ako žele učiniti nešto za dobrobit mladih u svojoj sredini.

Stand Up Seminar nije namijenjen mladima koji su već aktivni u nevladinim organizacijama, već onima koji će to tek postati.

Troškove prijevoza, smještaja i ishrane učesnika/ca snosi Fondacija SHL.

Prijave za učešće na seminaru su u toku, a poziv ostaje otvoren do nedjelje 07.07.2013. do 16.00h.

Svi zainteresovani/e mogu se prijaviti popunjavanjem aplikacije koju je potrebno poslati na email: seminari@shl.ba.

Rezultati odabira učesnika/ca će biti objavljeni na SHL fan page-u u ponedjeljak 08.07.2013. godine.

(shl.ba)

STUDOMAT
STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.