Sebija Izetbegović objavila uvjerenje o magisteriju: “Fakultet nije odštampao diplome”

Kao dokaz je objavila uvjerenje, umjesto diplome, za koju tvrdi da nikad nije podigla s fakulteta.


Sebija Ieztebegovic Uvjerenje

Direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i zastupnica u Skupštini KS Sebija Izetbegović je u fokusu javnosti zbog sumnje u sticanje magistarskog zvanja. Kao dokaz je objavila uvjerenje, umjesto diplome, za koju tvrdi da nikad nije podigla s fakulteta.

Izetbegović je jučer poslala upit Medicinskom fakultetu u Sarajevu da joj dostave informaciju o broju studenata koji nisu podigli diplomu, a nakon što su joj odgovorili, objavila je to na društvenim mrežama.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

mf uvjerenje sebija izetbegovic

– Od 1.097 magistara, njih 510 nije podiglo diplomu jer je fakultet nije odštampao niti ih pozvao da je preuzmu, napisala je Izetbegović.

U Rješenju koje joj je dostavljeno s fakulteta stoji broj magistranata koji nije podigao diplomu, ali ne i razlog što nisu preuzeli istu. Izetbegović tvrdi da je razlog to što je fakultet nije ni odštampao.

– Umjesto toga, fakultet je izdao uvjerenje o položenom magistarskom ispitu koje je magistrima bilo dovoljno i važilo je kao diploma, napisala je ona.

mf unsa dopis

Zatim je objavila Uvjerenje iz 1996. godine u kojem se navodi da je “Izetbegović Sebija, doktor medicine, položila sve ispite i ispunila sve ostale obaveze na postidplomskom studiju iz osnovi medicinskih istraživanja – eksperimentalna medicina Medicinskog fakulteta u Sarajevu”.