Saznaj šta tvoja omiljena boja otkriva o tebi

Koja ti je najdraža boja? Pitanje je koje nas prati još od ranog djetinjstva. Možda smo kao djeca podsvjesno znali da otkrivanjem nečije najdraže boje saznajemo mnogo više o toj osobi.


Bilo da se radi o energičnoj narandžastoj ili umirujućoj plavoj, odabir boja može pomoći u razumijevanju nečijeg karaktera, piše Atma. Beti Vud, autorica knjige “Moć boja”, otkriva šta naše najdraže boje govore o nama samima.

Advertisements

Bijela

Bijela je simbol čistoće, nevinosti i naivnosti – često se povezuje s mladošću. Vaš odabir bijele boje može značiti da žudite za savršenstvom i neostvarivim idealima. Takođe, bijela simbolizuje želju za jednostavnošću.

Crvena

Ova boja predstavlja snagu, zdravlje i vitalnost. Često je biraju agresivne i impulsivne osobe – ili ipak oni koji bi htjeli postići te osobine. Povezuje s ambicioznim naravima, odlučnim da iskoriste sve što mogu iz života.

Advertisements

Roza

Ova boja utjelovljuje nježnije karakteristike crvene, simbolizuje ljubav i osjećaje bez strasti. Žene koje preferiraju rozu imaju majčinske sklonosti. Roza označava zaštitu, posebnu pažnju i situiran život. Također, ˝roze osobe˝ traže ljubav i vole se osjećati sigurno, možda se čak žele činiti delikatnima i krhkima. One žele biti šarmantne i nježne, možda i pomalo nedefinisane.

Narandžasta

Ovo je boja luksuza i ljudi koji sebi vole ugađati. Narandžastu obično biraju vrlo socijalne osobe koje se vole zabavljati. ˝Narandžaste osobe˝ su obično vrlo popularni i dobre su naravi, iako ponekad mogu malo previše dramiti.