Studenti danas većinu vremena provode na mobitelu i koriste aplikacije kao što su WhatsApp, Viber, Facebook i Twitter. Sve te aplikacije sjajna su podloga za vlastitu promociju.


U Bosni i Hercegovini je teško pronaći posao bez obzira na stečene diplome, a upravo zbog toga mnogi studenti odlaze van države kako bi negdje pronašli bolji život ili život uopće.

Ipak, uz današnju tehnologiju i razne društvene mreže pojedinci se mogu lako istaći u mnoštvu. Studenti danas većinu vremena provode na mobitelu i koriste aplikacije kao što su WhatsApp, Viber, Facebook, Twitter, a sve su te aplikacije sjajna podloga za vlastitu promociju.

Lynn Finn sa Univerziteta u Northamptonu u Engleskoj tvrdi:

– Bitno je da studenti koriste društvene mreže kako bi poboljšali svoju karijeru. Poslodavcu je lako provjeriti profil kandidata na društvenoj mreži i na taj način oni mogu vidjet prati li on njegovu kompaniju na Twitteru. Tako kandidat pokazuje kako razumije vrijednosti te kompanije.

Na primjer, ako je riječ o studentu žurnalistike, on može otvoriti vlastiti blog i na taj ga način podijeliti sa svojim prijateljima, koji ga mogu podijeliti sa svojim itd. Također ga može podijeliti sa svojim pratiteljima na Twitteru, ali više od svega, može mu pomoći pri zapošljavanju jer svoj rad može pokazati poslodavcu.

Stoga, osim „selfieja“, Twitter i Facebook mogu biti veoma koristan alat u budućem zapošljavanju mladih. Treba ih znati koristiti na pametan način radi poboljšanja vlastitog života.

(Studentski.hr)