Sajam karijera okupio veliki broj budućih studenata

Njihov je cilj, kao i prethodnih godina, pomoći mladima pri odabiru fakulteta i dati im korisne savjete o studiranju.


Screenshot 5
Foto: Fena

Zagrebački klub livanjskih studenata (ZKLS), kao jedna od najaktivnijih udruga mladih na području Kantona 10, organizirao je i ove godine Sajam karijera Kantona 10.

Na početku sajma članovi kluba održali su predavanja o studentskom životu u Zagrebu, tj. o svim mogućnostima koje nudi zagrebačko sveučilište od stipendija, razmjene studenata itd.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Prethodno je sve nazočne prigodno pozdravila ministrica znanosti, prosvjete, kulture i sporta Kantona 10 Gordana Nakić čije je ministarstvo finansijski potpomoglo da se i ove godine održi Sajam karijera, a na čijem su otvaranju bili i predstavnici grada Livna, piše Jabuka.tv.

Kako su istaknuli organizatori, njihov je cilj, kao i prethodnih godina, pomoći mladima pri odabiru fakulteta, dati im korisne savjete o studiranju i slično.

Svaki fakultet Sveučilišta u Zagrebu imao je svoj štand na kojem su posjetitelje njihovi studenti, uglavnom s područja Livna, predstavili, podijeli materijale i brošure, kao i svoja iskustva s maturantima ove županije.

Nakon sajma održana je i simulacija polaganja ispita “državne mature” za srednjoškolce s područja Tomislavgrada, Kupresa i Glamoča, dok je subota rezervirana za buduće brucoše iz Livna.