Stručno usavršavanje

JobFAIR je i ove godine tu da pruži priliku svim studentima i diplomcima

EESTEC LC Sarajevo će i ove godine organizovati sajam zapošljavanja za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta i ekonomije. “JobFAIR ‘17 - Iskoristi svoju šansu” je projekat koji se organizuje po deveti put i iz godine u godinu privlači pažnju sve većeg broja studenata i kompanija. Ovogodišnji Sajam će se održati 6. i 7. novembra u Kampusu Univerziteta u Sarajevu.

PROČITAJ VIŠE

Besplatno uputstvo za one koji ne znaju šta je AIESEC

Zvonim. Drugarica otvara vrata i govori: ,,Upadaj!‘’ ( kao i milijardu puta prije ). Upadnem ja tako i zavalim se na narandžasti kauč (kao i milijardu puta prije). Donosi kafu (kao i milijardu puta prije). Kontam ja već sad ćemo proćaskati o nekim uobičajenim stvarima i razići se kud koji mili moji, kad iz njenih usta izlazi neka sasvim nova priča. Čujem spominje neki AIESEC...

PROČITAJ VIŠE

III Karlovački dani slobodne misli: “Jezik i (pseudo)osobenost”

Prvog vikenda juna (2-4 06. 2017) u Sremskim Karlovcima priređeni su III Karlovački dani slobodne misli, studentski skup međunarodnog i interdisciplinarnog karaktera kojim su bili obuhvaćeni raznovrsni, kvalitetno koncipirani i tematski povezani sadržaji u cilju što boljeg sagledavanja i razumijevanja aktuelnih društvenih fenomena i to iz različitih perspektiva naučnog, kulturnog i umjetničkog djelovanja.

PROČITAJ VIŠE

Od početnika do uspješne IT karijere

Većina ljudi zna koliko su danas traženi IT stručnjaci. Moderan radni ambijent i visoke plate, samo su neki od benefita koje pruža rad u IT sektoru. Ipak, mnogi smatraju da je to teška nauka, koja se izučava godinama uz mnogo odricanja. Sanela Babić i Amir Ramić su samo dva primjera koji dokazuju da ova tvrdnja nije istinita.

PROČITAJ VIŠE