Info

Tri načina da putujete i usput zaradite

Foto: Ilustracija

Kada želite da putujete prvenstveno pomislite na novac i da li ćete sve to moći da finansirate. I dok vi na put gledate kao na luksuz, neki van svog grada zarade dobar novac, provedu se i uspiju da uštede, a evo i kako.

PROČITAJ VIŠE

Vlada KS prihvatila liste predloženog upošljavanja 636 osoba

Foto: Klix.ba

Vlada Kantona Sarajevo je na prijedlog Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS prihvatila liste predloženog upošljavanja 636 osoba sa evidencije Službe za zapošljavanje, po osnovu tri programa poticaja zapošljavanju: sufinanisiranja samozapošljavanja, prekvalifikacije osoba za poznatog poslodavca te programa Posao za sve.

PROČITAJ VIŠE

Magistri prelaze u zanatlije

Foto: BIZLife

U Bosni i Hercegovini sve je više onih koji do posla pokušavaju doći prekvalifikacijom zanimanja. Tako se u školske klupe vraćaju čak i visokoobrazovani koji su svoje mukom stečene diplome primorani okačiti o klin i okrenuti novu stranicu u životu, pa se tako dešava da i magistri prelaze u zanatlije!

PROČITAJ VIŠE

Google gradi servis za traženje posla?

Foto: Ilustracija

LinkedIn je definitivno jedna od najpoznatijih mreža kada je u pitanju ponuda i potražnja poslova. No, uz LinkedIn u posljednjim su godinama izrasle i neke druge mreže, uvidjevši kako je ovo područje plodno tlo za privlačenje velikog broja zanimljivih korisnika.

PROČITAJ VIŠE