Posao

Foto: Ilustracija

Tri načina da putujete i usput zaradite

Kada želite da putujete prvenstveno pomislite na novac i da li ćete sve to moći da finansirate. I dok vi na put gledate kao na luksuz, neki van svog grada zarade dobar novac, provedu se i uspiju da uštede, a evo i kako.

PROČITAJ VIŠE

III Karlovački dani slobodne misli: “Jezik i (pseudo)osobenost”

Prvog vikenda juna (2-4 06. 2017) u Sremskim Karlovcima priređeni su III Karlovački dani slobodne misli, studentski skup međunarodnog i interdisciplinarnog karaktera kojim su bili obuhvaćeni raznovrsni, kvalitetno koncipirani i tematski povezani sadržaji u cilju što boljeg sagledavanja i razumijevanja aktuelnih društvenih fenomena i to iz različitih perspektiva naučnog, kulturnog i umjetničkog djelovanja.

PROČITAJ VIŠE
Foto: Klix.ba

Vlada KS prihvatila liste predloženog upošljavanja 636 osoba

Vlada Kantona Sarajevo je na prijedlog Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS prihvatila liste predloženog upošljavanja 636 osoba sa evidencije Službe za zapošljavanje, po osnovu tri programa poticaja zapošljavanju: sufinanisiranja samozapošljavanja, prekvalifikacije osoba za poznatog poslodavca te programa Posao za sve.

PROČITAJ VIŠE

Od početnika do uspješne IT karijere

Većina ljudi zna koliko su danas traženi IT stručnjaci. Moderan radni ambijent i visoke plate, samo su neki od benefita koje pruža rad u IT sektoru. Ipak, mnogi smatraju da je to teška nauka, koja se izučava godinama uz mnogo odricanja. Sanela Babić i Amir Ramić su samo dva primjera koji dokazuju da ova tvrdnja nije istinita.

PROČITAJ VIŠE