RS: Projekti studentskih organizacija čekaju ocjenu

Javni konkurs za sufinansiranje programa i projekata studentskih organizacija visokoškolskih ustanova u Republici Srpskoj za 2015. godinu, raspisan je na osnovu Pravilnika o sufinansiranju programa i projekata studentskih organizacija i objavljen dana 16.04.2015. godine.


Foto: Panoramio.com
Foto: Panoramio.com

Na konkurs je prijavljeno ukupno 38 programa i projekata studentskih organizacija. Po svim prijavljenim programima i projektima, ukupno potraživana sredstva iznose 372.395 KM. Ukupan iznos sredstava predvidjen budžetom Republike Srpske za 2015. godinu za ove namjene iznosi 150.000 KM.

Advertisements

Vrednovanje i ocjenu pristiglih prijava, u skladu s kriterijumima utvrdjenim u navedenom Pravilniku, izvršiće Komisija za izbor programa i projekata imenovana rješenjem ministra, a na osnovu rezultata izvršenog vrednovanja ministru će uputiti konačan prijedlog za sufinansiranje programa i projekata za 2015. godinu. Komisija se sastoji od pet članova, od kojih su dva člana predložena od strane Unije studenata Republike Srpske, jedan član je imenovan na prijedlog Odbora za pitanja mladih Narodne skupštine Republike Srpske i preostala dva člana na prijedlog Ministarstva prosvjete i kulture.

Advertisements

Kako stoji u saopštenju, pozivaju se studentske organizacije koje su prijavile programe i projekte na Javni konkurs za sufinansiranje programa i projekata studentskih organizacija visokoškolskih ustanova u Republici Srpskoj za 2015. godinu, a koje nisu dostavile narativne i finansijske izvještaje za programe i projekte kojima su dodijeljena sredstva za sufinansiranje za 2014. godinu, da iste bez odlaganja dostave, kako bi se stekli uslovi za rad Komisije za izbor programa i projekata za 2015. godinu.

(vladars.net)