RS: Pravilnikom definisane oblasti obrazovanja

Ministarstvo prosvjete i kulture RS pripremilo je i uputilo na objavljivanje Pravilnik o oblastima obrazovanja.


Foto: BUKA
Foto: BUKA

Ministarstvo prosvjete i kulture RS pripremilo je i uputilo na objavljivanje Pravilnik o oblastima obrazovanja.

– Donošenje ovog pravilnika je neophodno za izradu i licenciranje studijskih programa te za utvrđivanje ispunjenosti uslova za rad visokoškolskih ustanova, potvrdila je Sanela Dojčinović, načelnik Odjeljenja za visokoškolske ustanove u Ministarstvu prosvjete i kulture.

Pravni osnov za donošenje ovog pravilnika sadržan je u članu 13. Zakona o visokom obrazovanju, kojim je propisano da se oblasti obrazovanja i niži nivoi njihove klasifikacije utvrđuju Pravilnikom o oblastima obrazovanja u skladu sa međunarodnom standardnom klasifikacijom obrazovanja.

Zakonom o visokom obrazovanju univerzitet je definisan kao visokoškolska ustanova koja izvodi najmanje pet studijskih programa iz tri oblasti obrazovanja, a visoka škola kao visokoškolska ustanova koja izvodi najmanje jedan studijski program iz jedne oblasti obrazovanja, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture RS.

(STUDOMAT.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X