RS: Izmjene akcionog plana zapošljavanja

Akcioni plan zapošljavanja u Republici Srpskoj sigurno će pretrpjeti izmjene nakon katastrofalnih poplava zbog kojih je izgubljeno hiljade radnih mjesta.


Foto: BUKA
Foto: BUKA

Akcioni plan zapošljavanja u Republici Srpskoj sigurno će pretrpjeti izmjene nakon katastrofalnih poplava zbog kojih je izgubljeno hiljade radnih mjesta, izjavio je ministar rada i boračko-invalidske zaštite Petar Đokić.

– Plašim se da smo zbog vodene stihije izgubili više od 10.000 radnih mjesta, rekao je Đokić Srni.

Đokić je naveo da će Vlada nastaviti da razmatra opciju izmjene Akcionog plana.

– Sigurno će doći do izmjene Akcionog plana. Jedan dio poslova biće usmjeren prema javnim radovima, ali to ne mogu biti tako velika sredstva koja imamo na raspolaganju, kaže Đokić.

Prema njegovim riječima, javni radovi neće imati smisla bez međunarodne pomoći, koja bi trebalo da bude daleko ozbiljnija, prenosi portal eKapija.ba.

– Ona bi mogla biti kompenzacija za gubitak velikog broja radnih mjesta, da se ljudi nekoliko mjeseci radno angažuju na uređenju oštećenih objekata i infrastrukture i saniranju drugih vrsta štete od poplava, rekao je Đokić.

On je istakao da je gubitak radnih mjesta zbog poplava veoma težak udarac pored ranijeg napretka postignutog u smanjenju nezaposlenosti.

– U Republici Srpskoj smo tu nezaposlenost smanjili za skoro 13.000 i sada, samo jednom stihijom, biće poništen sav naš rezultat od dvije i po godine, kaže Đokić.

(SRNA/eKapija.ba)