Rješenje za tihu noć: Trikovi pomoću kojih možete spriječiti hrkanje

Pošaljite ovo cimeru koji ima problema sa hrkanjem.


Foto: Envato

Ako ste student i boravite u studentskom domu, jedan od problema sa kojim se možete suočiti tokom spavanja jeste hrkanje vašeg cimera ili ako ste vi taj cimer u nastavku vam prenosimo rješenje vašeg problema.

Advertisements

Jedan od glavnih ciljeva kada legnete noću trebao bi biti održavanje pravilnog držanja vrata, ali ljudima koji hrču je ublažavanje hrkanja veliki prioritet. Ipak, postoji položaj koji treba da izbjegavate ako imate ovaj problem.

Prema stručnjacima, spavanje na leđima uvijek uzrokuje hrkanje. Razlog je taj što se, kada ležite na leđima, vaš jezik i meko nepce opuštaju na donjem dijelu grla i stvaraju vibracije.

Advertisements
Foto: Envato

Ako primijetite da hrčete dok ste na leđima, najbolje je da ostanete da ležite na boku koliko god možete. Najbolje bi bilo izbjegavati spavanje na stomaku, to ne mora da proizvodi hrkanje, ali je vrlo neugodno za vrat, prenosi hayat.ba.

Postoji stari trik koji uključuje pričvršćivanje teniskih loptica na donjem dijelu pidžame kako bi spriječili da se okrenete na leđa. Postoje čak i uređaji za spavanje koji vibriraju kad god osjete da ste legli na leđa.

Osim položaja tijela možete sebi pomoći tako što ćete izbjegavati hranu koja uzrokuje upale, kao i izbjegavanje hrane i alkohola prije spavanja, jer ove stvari mogu doprinijeti otežanom disanju.