Riješite zagonetku i otkrijte ko je ubica, a ko žrtva

Da li smijete da se usudite da testirate svoju logiku? Možete li pronaći prave tragove i dokazati sebi da ste pravi istražitelj?


mozete li vi da pogodite 5

Mladi detektiv po imenu Smit dobio je slučaj neobičnog ubistva. Slučaj je uključivao pet ljudi koji se međusobno poznaju. Jedan od njih je ubijen pištoljem. Nažalost, dokumenti nisu sadržavali ni ime žrtve ni ubice. Da li smijete da se usudite da testirate svoju logiku? Možete li pronaći prave tragove i dokazati sebi da ste pravi istražitelj?

Džon

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

dzon 0

Džon je amaterski igrač tenisa. Dan nakon što se zločin dogodio, učestvivao je na turniru i igrao protiv osobe koja nije povezana sa slučajem.

Džek

dzek 1

Džek se doselio u grad godinu dana prije ubistva. On se rodio i odrastao na malom ostrvu čiji stanovnici su uglavnom ribari. Stoga je Džekov glavni san u životu da posjeduje ribarski brod.

Stiv

stiv 2

Stiv radi kao model i zaista voli sebe. Toliko da je nekoliko dana prije ubistva, počeo da pozira Bilu koji je pristao da uradi portret njegovog cijelog tela.

Bil

bil 3

Bil je poznati slikar portreta. Kaže da očekuje da će završiti Stivov portret za nedjelju dana.

Aleks

aleks 4

Odmah nakon što se ubistvo dogodilo, Alek je otišao na Antarktik kao dio ekspedicije koja će proučavati morski život. Još uvijek se nalazi na Južnom polu, zajedno sa još 20 naučnika.

Detektiv je zapisao slijedeće važne okolnosti:

• Nedjelju dana prije ubistva, ubica je slomio nogu.
• Stiv i Aleks su se upoznali 6 mjeseci prije ubistva.
• Aleks i ubica se poznaju od djetinjstva – odrasli su u kući do kuće u velikom gradu.

Nakon malo razmišljanja, detektiv Smit je uspio da ustanovi ko su ubica i žrtva.

Možete li vi da pogodite?

mozete li vi da pogodite 5

Odgovor

Kako je detektiv došao do ovih zaključaka?