Riješite zagonetku i otkrijte ko je ubica, a ko žrtva

Da li smijete da se usudite da testirate svoju logiku? Možete li pronaći prave tragove i dokazati sebi da ste pravi istražitelj?


• Obzirom da je Džon igrao tenis dan nakon ubistva, on nije mogao da ispali taj fatalni metak. Znamo da je ubica slomio nogu nedjelju dana pije nego što je zločin počinjen i ne postoje šanse da je mogao da se oporavi toliko brzo.

• Aleks ne može biti kriv jer su on i ubica živjeli u susjednim kućama u djetinjstvu.

• Stiv je nevin jer su se on i Aleks upoznali samo nekoliko mjeseci pre zločina. Kao što znamo, ubica je poznavao Aleksa od detinjstva.

Stoga, ubistvo su mogli da počine ili Džek ili Bil. Možemo zaključiti da je Džek nevin je je odrastao na ostrvu i nije mogao da poznaje ubicu od djetinjstva. Ostaje nam Bil. Znamo da je sigurno živ jer završava Stivov portret. Tako da Bil mora biti ubica.

Ostaje nam da otkrijemo ko je žrtva zločina. Detektiv Smit zna da su Aleks (koji je trenutno na Antarktiku), Džon (koji je igrao tenis dan nakon ubistva) i Stiv (koji pozira za Bila) definitivno živi. Stoga, Bil je ubio Džeka.

(Fokuzz.com)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT.ba

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X