Rebalansom obezbijediti 100.000 KM: Ilić o ugradnji lifta u zgradi Rektorata Univerzitata u Banjaluci

Univerzitet, resorno ministarstvo i grad rade na tome da uslovi studiranja i studentski standard budu što bolji.


elevator buttons
Foto: Envato

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić izjavio je danas da bi rebalansom gradskog budžeta moglo da bude obezbijeđeno 100.000 KM za ugradnju lifta u zgradi Rektorata Univerzitata u Banjaluci, što bi bilo od značaja za studente sa posebnim potrebama.

Smatram da bi sredstva mogli obezbijediti kroz rebalans budžeta kako bi Univerzitet mogao preduzeti dalje korake, raspisati tender i da već na proljeće imamo završen projekat , rekao je Ilić novinarima nakon sastanka sa rektorom i dekanima fakulteta banjalučkog Univerziteta.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

On je dodao je na sastanku razgovarano i o grantovskim sredstvima koja će ići direktno na Univerzitet, a kojima bi bio unaprijeđen studentski standard, kao i o besplatnom smještaju u studentskim domovima.

Ilić je istakao potrebu da se studentska praksa u gradskoj administraciji subvencioniše, kao i da mentori budu nagrađeni za svoj trud.

Želimo da studenti kroz studenstku praksu nauče, ali i zarade, te da izađu sa novim iskustvima, rekao je Ilić i naveo da su u prethodnoj godini tri studenta obavila praksu u Gradskoj upravi.

Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin istakao je da su Univerzitet i gradska vlast u proteklom periodu intenzivno sarađivali na nizu projekata, te napomenuo da bi predložena granstovska pomoć bila namjenski utrošena i od izuzetne koristi, prenose Večernje Novosti.

On je dodao da je u strategiji Univerziteta jedan od osnovnih ciljeva povećanje praktične nastave, ali da trenutno nije zadovoljavajući broj studenata koji su prošli praksu u administrativnim službama grada.

Veoma je dobar prijedlog predsjednika Skupštine grada da ne bude isključivo volonterski način obavljanja studenteske prakse, već da im se obezbijedi odgovarajući honorar,  rekao je Gajanin.

On je naglasio da Univerzitet, resorno ministarstvo i grad rade na tome da uslovi studiranja i studentski standard budu što bolji.

Gajanin je pohvalio odluku da Vlada RS-a finansira smještaj i ishranu studenata u studentskim centrima u RS-u.