Promovisano više od 700 diplomanata i magistara Univerziteta u Tuzli

Svoju diplomu preuzela je i Edina iz Brčkog. I ona se nada da će ubrzo pronaći i posao, te da neće morati napustiti Bosnu i Hercegovinu.


1 61
Foto: tuzlalive.ba

Mladi koji su preuzeli svoje diplome, nadaju se da zbog potrage za poslom neće morati napuštati BiH.

– Osjećaj je predivan, mi koji studiramo Medicinu, dugo smo je studirali. Osjećaj je danas zaista poseban, velika sreća i nas i naših porodica. Volio bih da radim u svom gradu, u kojem sam rođen, odrastao i završio fakultet. rekao je za RTV Slon Sanjin Bijedić, diplomant Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

Svoju diplomu preuzela je i Edina iz Brčkog. I ona se nada da će ubrzo pronaći i posao, te da neće morati napustiti Bosnu i Hercegovinu.

– Ja se nadam da ću pronaći posao u svojoj zemlji, da neću morati ići dalje. Završila sam i njemački jezik, poznajem ga ali nikada ne bih otišla ako ovdje dobijem posao. dodala je Edina Karamujić Konjić, diplomantica Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

Među diplomantima bio je i Edin iz Srebrenika, kojem je kako kaže, malo i žao što su završili studentski dani.

– Pomiješani su osjećaji, bilo je lijepo studirati, sad kad je sve završilo, možda bi bilo lijepo da još koju godinu traje. naglasio je Edin Dugalić, diplomant Medicinskog fakulteta – Odsjek zdravstvenih studija Univerziteta u Tuzli, prenosi tuzlalive.ba.