Program stažiranja u oblasti komunikacija i građanskih prava u Vašingtonu

Equal Rights Center iz Vašingtona poziva kandidate iz čitavog svijeta da se prijave za program stažiranja u oblasti komunikacija i građanskih prava u Vašingtonu.


U okviru programa, odabrani kandidati će raditi na svim poslovima organizacije koji doprinose boljem medijskom prezentovanju i povećavaju dostupnost organizacije na društvenim mrežama. Stažisti će takođe podržavati različite programe koji promovišu građanska prava.

Advertisements

Program stažiranja traje od sredine januara 2018. do sredine maja 2018. godine. Organizacija ne pokriva troškove stažiranja, ali studenti se mogu obratiti za finansijsku podršku svojim akademskim institucijama. Od studenata se očekuje dostupnost u trajanju od najmanje 12 nedjelja, sa skraćenim radnim vremenom od 15 do 20 sati sedmično.

Pripravnici će imati sljedeće odgovornosti:

– pomoć pri upravljanju društvenim medijima, web i elektronskim komunikacijama;
– pravljenje kopija, povremeno i blagovremeno pripremanje zanimljivih tekstova koji će se postavljati na blogu;
– rad na svim nalozima organizacije;
– praćenje google upozorenja i ostalih izvora koji su vezani za oblasti kojima se organizacija bavi;
– prikupljanje i ažuriranje podataka i izvještaja koji treba da isteknu, a koji se odnose na proširenje organizacije;
– pružanje podrške web timu organizacije;
– podrška timu koji prima telefonske pozive od ljudi koji su doživjeli neki oblik diskriminacije i pronalaženje rješenja za riješavanje njihovih problema;

Advertisements

Prijave se podnose elektronskim putem na e-mail adresu: internship@equalrightscenter.org. Polje predmeta poruke mora biti naslovljeno sa “Fall 2017 Communications & Civil Rights Internship application of (Ime i prezime)”. Prijave su stalno otvorene.

Više informacija možete pronaći ovdje.

(Mladiinfo.me)