Profesorica pozvala policiju zbog studentica koje su zakasnile na predavanje dvije minute

Profesorica od studentica je zatražila da napuste predavanje jer su zakasnile čak dvije minute.


red and blue flashing lights on police car on patrol
Foto: Envato

Studentica Bria Blake objavila je video o ovom incidentu na TikToku. U videu koji je pregledan više od milion puta, tvrdi da su dvije kolegice afroameričkog porijekla, Taylor i Kamryn, zakasnile na predavanje dvije minute.

Advertisements

Profesorica, koju Blake imenuje kao Carissu Gray, od studentica je zatražila da napuste predavanje jer su zakasnile.

@briaisok

please don’t scroll passed this. #fyp #foryou #foryoupage #SmellLikeIrishSpring #fypシ #fy

♬ original sound – Bria❤️

Intervenisala policija s kampusa

Na prve medijske upite, niko od aktera nije odgovorio, osim Univerziteta s kojega su poručili da provjeravaju što se tačno dogodilo, piše NBC News.

– Provjeravamo ovaj događaj i kako su na njega reagirali zaposlenici fakulteta. Policija koja patrolira kampusom došla je na poziv profesorice i odmah umirila situaciju između studentica i zaposlenice, izjavili su sa Univerziteta.

Prema verziji koju je podijelila 20-godišnja Bria, Taylor je na zamolbu profesorice da izađu van odgovorila da su kao studenti platili da budu ondje na što je Gray napustila učionicu i vratila se u pratnji dvoje policajaca.

– Ovakve stvari ne smiju se iznova događati mladim afroamerikancima u SAD-u, govori Blake uz napomenu da su vrata učionice bila širom otvorena te da su studentice ušle, sjele na svoja mjesta i izvadile svoje stvari, da bih ih profesorica tek nakon toga zamolila da izađu van.

Pravilnik protiv ometajućeg i rizičnog ponašanja

Univerzitet u Georgiji primijenjuje pravilnik protiv “ometajućeg ponašanja u amfiteatrima”, a koji predviđa pravo da nastavnik pozove policiju da iz amfiteatra izvede studenta koji svojim ponašanjem predstavlja prijetnju za vlastitu sigurnost, sigurnost predavača, ali i ostalih kolega.