Profesor vratio svoje zarađene plate jer mu studenti ne dolaze na predavanja

Izgubio duh zbog toga što se studenti nikada ne pojavljuju na njegovim predavanjima.


Foto: Envato
Foto: Envato

Profesor Lallan Kumar, koji radi kao docent za hindi jezik na univerzitetu Nitishvar u Biharu, Indija, je vratio svoje zarađene 33-mjesečne plate (gotovo 2 godine i 9 mjeseci) to jest plate u vrijednosti 23,8 miliona indijskih rupija (oko 29.689,38 eura)  univerzitetu.

Advertisements

Nemam kome da predajem, pa čemu je plata? — profesor koledža u Biharu dao je ovu jednostavnu logiku jer je izgubio duh zbog toga što se studenti nikada ne pojavljuju na njegovim predavanjima.

Foto: printscrean youtube.com

Lalan Kumar, pomoćnik profesora hindija na Nitišvar koledžu u Muzafarpuru, je izjavio da se plaši “akademske smrti“.

– Ako budem uzmao platu bez predavanja pet godina, to bi za mene bila akademska smrt. A to sve pod uslovom da ga pridruženi univerzitet ne prebaciti na drugi koledž.

Moja savjest mi ne dozvoljava da primam platu bez predavanja. Čak i tokom online časova (tokom pandemije) bilo je samo nekoliko učenika prisutnih na časovima hindija. Počet ću protest sjedeći, ako moj zahtjev ne bude ispunjen, rekao je on za NDTV, piše RTVBN.

Advertisements

Direktor koledža, Manoj Kumar, rekao da su tvrdnje da su Kumarova predavanja imala nultu stopu pohađanja neosnovani i da su problemi proistekli iz pandemije te je izjavio:

Dvije godine nastava je bila prekinuta zbog pandemije koronavirusa. Profesor je trebao da se obrati direktno njemu ako je želio premeštaj.

RK Thakur, prorektor Univerziteta Babasaheb Bhimrao Ambedkar Bihar, rekao je da će razmotriti tvrdnje Kumara o nepohađanju njegovih predavanja od strane studenata.

Profesor Lalan Kumar je uznemiren zbog njegovog zahtjeva za transfer. Dao nam je ček, ali ga nismo prihvatili, dodao je on.