Profesor studentima odlučio matematiku približiti na originalan način

Ne samo da studentima pomaže u učenju nego i umanjuje potencijalni stres.


profesor 1
Foto: Regionalni dnevnik / HTV / HRT

Da je matematika egzaktna znanost znamo, da je često uzrok neprospavanih noći kod većine učenika i studenata – i to znamo, ali da se može poučavati na vrlo zanimljiv način – to nam je otkrio jedan profesor s FER-a koji je svojim studentima odlučio matematiku približiti na originalan način i sve pokazati na YouTube kanalu.

U pandemiji se velik dio nastave poprimio u mrežnom obliku, a tome se na originalan način prilagodio profesor Pašić. Njegovi studenti iz snimljenih videosnimki mogu naučiti sve o diferencijalnim računima, prostornim krivuljama, limes funkcijama, integralima – zapravo o svemu onome što ih čeka kao dio nastavnog gradiva.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Želja mu je svoju ljubav prema matematici i predavanja napraviti primjetljivim, provokativnim , ali i dati najbolji savjet kako učiti i naučiti, piše HRT.

– Pisanje i čitanje je nezamjenjivo i čovjek kad dođe on ima taj ‘tač’ preko svoje bilježnice, ali moram priznat da je dosta utisaka isparilo. Već nakon sedam dana on se više ne može sjetiti, a ovo je jako dobro, uzme te bilješke, video, pripadno predavanje, i kaže aha to je on i tamo govorio i sad se napokon sjeća i dobije onu pravu motivaciju za učenje, rekao je Mervan Pašić, Zavod za primijenjenu matematiku FER-a.

Ne samo da studentima pomaže u učenju nego i umanjuje potencijalni stres. Spojio je svoju ljubav prema matematici i muzici te snimio tri prave matematičke pjesme.

A ono što je sa snimanjem videosnimki započeo, to će i nastaviti – kaže, nije važna količina nego sadržaj. U planu je uključiti i svoje studente te kombinirati stvarni i virtualni svijet što više.

Kaže, ovo je generacija koja se već rodila s virtualnim svijetom – on provocira goli život da se vidi stvarna strana.

Video pogledajte ovdje.