Pročitajte nezaboravno iskustvo prvog bh. tima koji je učestvovao u avanturi života

U novembru 2019. godine otvorene su prijave za svjetski popularno takmičenje Red Bull Can You Make It za izdanje 2020. Rok za prijavu bliži se kraju. Neustrašivi i kreativni studenti iz cijelog svijeta pozvani su da do 17. februara 2020. godine predstave svoje vještine i prijave se za učešće u avanturi života u aprilu.


FireShot Capture 010 Nezaboravno iskustvo prvog bh. tima koji je ucestvovao u avanturi ziv www.redbull.com
© RED BULL CONTENT POOL

Važan je timski rad

Takmičari će svoje putovanje započeti s jedne od polaznih tačaka u Evropi, a zadatak će im biti da u tročlanim timovima stignu do Berlina. Koristit će na svom putovanju limenke Red Bulla kao jedinu valutu. Ovdje se ne radi samo o pobjeđivanju. Dakako, važan je timski rad, odlučnost i način na koji ćete stići do cilja. Žiri će odabrati najodvažnije aplikante iz cijelog svijeta i objaviti njihova imena 9. marta 2020. godine. Potom će 21. aprila 2020. godine, 200 odabranih timova iz skoro 60 zemalja širom svijeta započeti svoje putovanje iz jedne od pet polaznih tačaka u Evropi: Amsterdama, Barcelone, Budimpešte, Kopenhagena i Milana. Svi timovi će predati svoju gotovinu, kreditne kartice i lične telefone, te će imati sedmicu dana da stignu do ovogodišnjeg krajnjeg odredišta – Berlina.

Izabrani timovi trebaju kreirati svoju sopstvenu rutu

Studenti će imati zadatak da razmjenjuju limenke Red Bulla za sve što im na putu bude potrebno. Od hrane i smještaja, pa sve do prevoza do naredne lokacije i ostalih avantura koje ovo iskustvo čine legendarnim. Izabrani timovi trebaju kreirati svoju sopstvenu rutu, posjećujući Kontrolne tačke u različitim evropskim gradovima (gdje će pred njih biti postavljani izazovi za duh i tijelo), obavljajući što više zadataka s „Liste avantura“ i objavljujući fotografije i videa pomoću kojih će prikupljati podršku svojih (nesumnjivo) vjernih pratilaca na društvenim mrežama. Tokom sedam dana putovanja, timovi moraju posjetiti najmanje šest kontrolnih tačaka prije nego što stignu na cilj u Berlinu.

FireShot Capture 009 Nezaboravno iskustvo prvog bh. tima koji je ucestvovao u avanturi ziv www.redbull.com
© RED BULL CONTENT POOL

Novica Laketić: Nezaboravno iskustvo i poruka svima da se prijave

Prijavni video Red Bull Can You Make It iz 2016. godine, kojim su pobijedili u BiH i učestvovali na svjetskom takmičenju, bio je tim – Novice Laketića. On naglašava da se i danas to pamti i ne zaboravlja. ”Definitivno, to spada u moja top tri životna iskustva. Tome su najviše doprinijeli ljudi koje sam upoznao tokom putovanja, kao i nesvakidašnje situacije u kojima smo se našli. Izdvojio bih kampovanje ispred hostela za beskućnike u Vorcesteru i noćenje na krovu noćnog kluba u Londonu”, kazao je Laketić.

Izdvojio je najdražu uspomenu.

”Bez dvojbe, to je kampovanje ispred Ajfelovog tornja. Također, u lijepom sjećanju ostao je Džejkob, gospodin koji nas je pokupio u nekom beznađu Glazgowa, nakon šest sati stopiranja. Sjećam se da je išao u Liverpool da bi pred sami ulazak u grad nazvao svoju vjerenicu i rekao da će da kasni. Produžio je 100 kilometara i odvezao nas do našeg prvog check pointa u Velsu”, kazao je naš sagovornik.

Novica naglašava kako je bilo i raznih anegdota.

”Izdvojio bih tim iz Rusije čiji je jedan član putovao sa gipsom na nozi i štakama, jer je sedam dana prije početka takmičenja slomio nogu. No, ni to ga nije spriječilo da krene u avanturu”.
Imao je poruku za one koji se još dvoume. ”Ako neko još razmišlja, poručio bih da nema šta izgubiti. Sjajno iskustvo u odličnoj organizaciji Red Bulla”, zaključio je Laketić.

Pitate se kako možete biti dio istorije?

1. korak: okupite tim od troje prijatelja. Svi trebate biti studenti.

2. korak: napravite video u trajanju do jedne minute koji će objasniti zašto bi vaš tim trebao biti izabran i prijavite ga na www.redbullcanyoumakeit.com najkasnije do 17. februara 2020. godine. Obavezno naglasite po čemu se izdvajate. Jeste li akrobate? Matematički geniji? Govorite li strane jezike, ili posjedujete tajne vještine za koje niko ne zna? Sve su to osobine koje vas izdvajaju kao savršene osobe koje će osvojiti Evropu bez ičega osim limenki Red Bulla.

3. korak: sjednite, opustite se, ali… poduzmite akciju! Prikupite podršku ostalih prijatelja, članova porodice i društvenih mreža širom svijeta, jer će timovi koji dobiju najviše glasova iz svake zemlje postati finalisti! Po završetku perioda za glasanje, žiri će između tih finalista izabrati pobjednike. Timovi finalista će potom biti pozvani da odlete do jedne od pet Polaznih tačaka u Evropi kako bi započeli svoju avanturu, koja će ih odvesti daleko od kuće, ali ih i približiti jedne drugima. Vaša šansa da budete jedan od tih timova počinje danas.

Takmičenje Red Bull Can You Make It? 2020 omogućio je naš ugostiteljski partner Ibis Budget. Kliknite ovdje i otkrijte svijet avantura Ibis Budgeta.

Posjetite www.redbullcanyoumakeit.com za sve pojedinosti i obavezno pošaljite svoju prijavu do 17. februara 2020. godine.

Više o takmičenju Red Bull Can You Make It?

Red Bull Can You Make It? postavlja tročlane studentske timove pred izazov u avanturi života. Timovi će tokom putovanja dijeliti svoje doživljaje putem dnevnih video klipova, a sistem bodovanja se zasniva na tri faktora: izazovima na kontrolnim tačkama, podršci na društvenim mrežama i obavljanju zadataka s „Liste avantura“. Ne radi se o tome koji će tim prvi stići na odredište – važne su avanture koje na tom putu dožive.

Ovo je putovanje života, puno šarma i strategije, koje postavlja jedno pitanje: CAN YOU MAKE IT?